Krystallklar King før skjebnekampene: – Vi må vinne begge

Norge må vinne kampene mot Aserbajdsjan og San Marino skal det bli VM.

BAKU/BERGEN (TV 2): Joshua King meldes spilleklar og er sjeldent tydelig når det kommer til hva som kreves av det norske landslaget i de to kommende kampene mot Aserbajdsjan og San Marino.

– Jeg har troen på meg selv og på at laget skal klare seks poeng. Det må vi skal vi komme til VM, sier King til TV 2.

– Er det en fiasko dersom Norge ikke slår Aserbajdsjan?

– Mot San Marino kan man si det, men Aserbajdsjan er tøffe. Jeg spilte mot de på Ullevaal (0-0 journ.anm) og de prøver å spille ball. Så det blir en tøff kamp, men skal vi ha et mål om å komme til VM må vi ha seks poeng.

Usikker

Han og resten av landslaget møter pressen på Hilton Baku, dagen før kampen som ifølge King kan besegle landslagets VM-skjebne allerede.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er under press fra mange hold før de kommende kampene.

Et tap der kan kanskje besegle også hans skjebne.

En Joshua King i toppslag vil utvilsomt hjelpe på Høgmos og Norges sjanser. Spissen stod over den siste treningen på norsk jord, men regnet fredag formiddag med å trene senere på ettermiddagen.

– Jeg føler meg mye bedre i dag enn i går, jeg gadd ikke å risikere en trening og sette kampen i fare, sier King.

Målet er 15 scoringer

Spissen har vært i god form for Bournemouth og scoret etter bare 44 sekunder på banen mot Watford.

Nå er selvtilliten stor foran landskampene – og resten av Premier League-sesongen.

– Selvtilliten har alltid vært der. Jeg føler meg bra, har hatt en bra pre-season og startet godt. Laget har ikke like mange poeng som jeg hadde håpet, men personlig har jeg det bra, sier King som har satt et mål om 15 nettkjenninger for Bournemouth denne sesongen.

– Det er fortsatt målet. Jeg har to mål på seks kamper nå, selv om jeg spiller i litt andre posisjoner enn i fjor. Jeg spiller litt tier og litt kant, men jeg starter kamper. Jeg sa i sommer at jeg har lyst å starte som jeg avsluttet fjoråret, og jeg føler jeg har gjort det.