UTESTENGT: CSKA Moskvas Roman Eremenko skal være utestengt for å ha brukt snus. Snusen skal ha inneholdt et stoff som gjorde utslag i en dopingtest. AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA
UTESTENGT: CSKA Moskvas Roman Eremenko skal være utestengt for å ha brukt snus. Snusen skal ha inneholdt et stoff som gjorde utslag i en dopingtest. AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA Foto: Patricia De Melo Moreira

Russiske medier: – Finsk landslagsstjerne utestengt i én måned av UEFA for snusbruk

Finlands midtbanestjerne Roman Eremenko får ikke spille fotball på 30 dager på grunn av snusbruk.

Rett før Finlands oppgjør mot Island fredag, som endte med 3-2-seier til Island, kom meldingen om at midtbanestjernen Roman Eremenko ikke var tilgjengelig.

– UEFA har suspendert Finland og CSKA Moskvas midtbanespiller Roman Eremenko i 30 dager, opplyste Finlands fotballforbund på sine hjemmesider.

– Utestengt for snusbruk
Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters hevder at årsaken til at Eremenko ble utstengt var at landslagsspilleren ble felt i en dopingkontroll etter å ha brukt snus.

Snusen spilleren skal ha brukt skal ha inneholdt et stoff som gjorde utslag under dopingkontrollen.

– Ifølge russiske medier er han utestengt for å ha brukt snus, som brukes som en erstatning for tobakk i skandinaviske land, skriver Reuters i en melding.

Finlands landslagssjef Hans Backe ble svært overrasket over at midtbanestjernen plutselig ble utestengt.

– Det var en enorm overraskelse. Vi fikk beskjed fra UEFA klokken 14.30 på fredag, og da hadde vi allerede gjort alle forberedelser og blitt samlet for en kampgjennomgang. Så kom beskjeden, og det var tøtft, sa Hasse Backe til nyhetsbyrået TT.

Nekter å kommentere årsaken
CSKA Moskva vil verken bekrefte eller avkrefte at Eremenko ble utestengt for å ha brukt snus.

– Før alt er klart kan verken vi eller spilleren kommentere denne saken. Den disiplinære komitéen behandler alle slike saker på denne måten, opplyser klubbens informasjonssjef Sergej Aksenov til Reuters.

Han sier videre at de vil i møter med UEFA i løpet av kort tid for å diskutere spillerens suspensjon ytterligere.

29-åringen vil gå glipp av flere kamper som en følge av suspensjonen fremover. Han mister blant annet CSKA Moskvas oppgjør mot Monaco i Mesterligaen 18. oktober og 2. november.