BORTE: Emilie Meng forsvant 10. juli, etter å ha vært ute med venner i den danske byen Slagelse. Foto: Privat
BORTE: Emilie Meng forsvant 10. juli, etter å ha vært ute med venner i den danske byen Slagelse. Foto: Privat

Ny spor i Emilie-saken: Etterlyser hvit varebil

Danske Emilie Meng (18) har vært sporløst forsvunnet i snart tre måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag er det tre måneder siden danske Emilie Meng (18) forsvant i Korsør på Sjælland i Danmark.

Hvit varebil

Dansk politi etterlyser nå sjåføren av en hvit varebil som sist ble sett i Lystskoven i Korsør helgen 10. juli - da Meng forsvant.

– VI har fått forskjellige henvendelser angående en hvit kassebil, en stor varebil, som skal ha kjørt raskt forbi i området den helgen hun forsvant, sier etterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Politiet sier sjåføren ikke nødvendigvis har direkte forbindelse til forsvinningen, men politiet ønsker å snakke med vedkommende, som ble sett i skogområdet like ved der Emilie forsvant.

Det er ingen ytterligere informasjon om kjøretøyet enn at det skal være en hvit kassebil.

– Det er ikke så konkret, og vi har ikke fått opplyst biltype, sier Ravn-Nielsen.

Søket etter Meng har pågått i måneder og politiet er fortsatt uten konkrete spor etter Emilie.

Etterlysningen etter varebilen kommer at politiet torsdag og fredag gjennomsøkte et område langs motorveien ved Korsør og Lystskoven. Både politi og ansatte i beredskapsstyrelsen deltok i søket.

– Søket er ett ledd i etterforskningen, for å forsøke å lukke deler av den. Vi har vært i skogen tidligere, men vil være sikre på at vi ikke har oversett noe, sier han.

Forrige uke gikk familien til Emilie Meng ut med et telefonnummer hvor folk kunne ringe inn anonymt for å dele informasjon. Tipsene vil bli gjennomgått og familien har lovet en dusør på 200.000 kroner til de som sitter med opplysninger som gjør at 18-åringen blir funnet.

60 dykkere

Helt siden Meng forsvant har det pågått store søk etter 18-åringen. Hun ble sist sett ved togstasjonen i Korsør rundt klokken 04.00, etter en bytur med vennene sine.

Meng ville gå de fire kilometerne hjem fra stasjonen, og siden har hun vært borte.

For tre uker siden arrangerte de frivillige letemannskapene dykk etter Meng, hvor over 60 dykkere deltok. De finkjemmet det 10 kvadratkilometer store vannet Korsør Nor, uten funn.