Johansen om marerittstarten i Fulham: – Det ser ikke bra ut

Stefan Johansen sliter med spilletiden i Fulham og mister trolig startplassen på landslaget.

Stefan Johansen har vært en av Per-Mathias Høgmos viktigste brikker som landslagssjef.

Før kampen mot Aserbajdsjan lørdag tyder alt på at Johansen ikke blir å finne i den norske startelleveren.

På treningene i forkant har midtbanespilleren fått utdelt en vestfarge som tyder på at han ikke kommer til å spille. Den antatte elleveren har stort sett blitt drillet uten Johansen.

– Nei, det er ikke artig, innrømmer Johansen som går langt i å bekrefte at han ikke kommer til å starte mot Aserbajdsjan.

– Alle ønsker å spille, men det er kanskje litt naturlig nå i og med at det har vært klubbskifte og jeg ikke har kommet helt i gang. Det handler om å bruke spillere som spiller fast og er i form. Det er egentlig ganske naturlig. Starter jeg, så skal jeg selvfølgelig gjøre alt jeg kan, men jeg forstår hvis jeg ikke gjør det.

Byttet ut etter en halvtime

Stefan Johansen forlot en sikker posisjon i Celtic og skotsk Premier League, til fordel for Championship og Fulham.

Der har han slitt med spilletiden.

Allerede i første kamp ble han byttet ut etter bare en halvtimes spill.

– Det ser ikke bra ut, det ser jeg og, innrømmer Stefan Johansen.

– Jeg lurte på hva som skjedde, for jeg var ikke skadet, men etter en prat med treneren forstod jeg begrunnelsen. Det var ikke det at jeg var dårligere enn noen andre, men det var 0-0 og vi slet litt. Så ville treneren legge om formasjonen til noe de hadde spilt før, og i og med at jeg bare hadde vært der to dager så ble det vanskelig. Det var ikke noe større dramatikk enn det.

Tror på mer spilletid

Det har blitt minimalt med spilletid for Johansen, som bare har fått et innhopp etter at han ble byttet ut: En omgang i 0-4-tapet mot Bristol City.

I siste Fulham-kamp før landslagspausen var ikke nordmannen en gang i troppen.

Men midtbanespilleren er trygg på at det vil bli mer spilletid.

– Jeg er kommet til en ny klubb, og det har tatt litt tid i de andre klubbene jeg har kommet til (Strømsgodset og Celtic). Jeg er tålmodig, men akkurat nå har jeg ikke spilt så mye, sier Johansen.

– Jeg har forventninger om å spille, men jeg har en bra dialog med treneren. Det er en ny måte å spille på fra det jeg er vant til, og i en tøffere liga. Jeg regner med å være inne på laget etter landslagspausen.

PS: Joshua King stod over landslagets trening torsdag, men regner med å trene allerede fredag og være kampklar lørdag.

– Jeg håper å trene i dag. Jeg føler meg mye bedre i dag enn i går, jeg gadd ikke å risikere en trening og sette kampen i fare, sier King til TV 2.