Hank snakker ut: – Er glad jeg ikke lyktes med å ta livet mitt

Hans-Erik Dyvik Husby er klar for å gi gass mot en lysere framtid, men han er redd for mørket som finnes inni ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hans-Erik Dyvik Husby (44), som i Turboneger var kjent under artistnavnet Hank von Helvete, har tidligere vært åpen om rusmisbruk og psykiske problemer.

I september fortalte han at han mørket hadde blitt så altoppslukende at han forsøkte å ta sitt eget liv.

Til God kveld Norges Dorthe Skappel snakker han ut om den vanskelige tiden. De siste årene har Husby nemlig vært igjennom mange problemer og en skilsmisse.

– Hvorfor går det så langt at man ikke ønsker å leve?

– Jeg har ikke noe svar på det. Det handler om det lille øyeblikket hvor det blir så svart at man gjennomfører det.

SHOWMAN: Hans-Erik Dyvik Husby alias Hank von Helvete og Ari Behn under champagnefesten etter premieren på
SHOWMAN: Hans-Erik Dyvik Husby alias Hank von Helvete og Ari Behn under champagnefesten etter premieren på "Jesus Christ Superstar" i 2009. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Foto: Josefsen, Jon-michael

– Ser på det som uhell

– Jeg ser på mange av de jeg har mistet på den måten som uhell. Det er jo et hell i uhellet at jeg ikke lyktes. Det er mange som ikke lykkes, og det er jeg glad for, sier han til God kveld Norge.

Nå er Husby tilbake. Han er travelt opptatt med musikal i Stockholm, han er matentusiast på Matkanalen, synger med Jenny Jenssen og har en rekke andre prosjekter på gang. I tillegg tar han lappen i en alder av 44 år – og får en kjøreleksjon av Dorthe Skappel.

Du kan få en smakebit av kjøretimen og den åpenhjertige samtalen øverst i saken. Reportasjen i sin helhet ser du i lørdagens sending.

– Nå er det nye tider, og jeg har et barn som begynner å bli stort. Før så kunne jeg ikke, fordi jeg hadde de problemene jeg hadde. Jeg kunne ikke ta lappen av hensyn til både meg selv og omgivelsene. Jeg kunne ikke løpe rundt på metadon, forteller Husby.

Kan få ny knekk

Husby er innstilt på å gi gass framover mot en lysere framtid.

– Jeg er en sånn fyr som gir skikkelig gass og krasjer i fjellveggen – eller så gir jeg veldig gass og kommer på toppen. Når det går bra, så går det som regel veldig bra.

– Du er ikke redd for å komme i en ny, dyp dal?

– Jeg må være realistisk og se at jeg har de utfordringene jeg har med det mentale. Jeg kan få knekker som er veldig, veldig alvorlige. Men akkurat nå har jeg ikke tid til det, sier han.

God kveld Norge ser du lørdager klokka 21:30.