DREV I LAND PÅ MAURITIUS: Denne delen var montert på venstre vinge av Boeing 777-maskinen som forsvant i 2014 med 239 mennesker om bord. Foto: ATSB
DREV I LAND PÅ MAURITIUS: Denne delen var montert på venstre vinge av Boeing 777-maskinen som forsvant i 2014 med 239 mennesker om bord. Foto: ATSB

Bekrefter funn av vrakrester fra MH 370

Australias havarikommisjon bekrefter at en del av en flyvinge som drev i land på Mauritius, tilhørte Malaysia Airlines-flyet som forsvant i 2014 med 239 personer om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malaysiske og australske myndigheter opplyste fredag at vrakdelen som ble funnet i mai og deretter analysert av australske eksperter, tilhørte det savnede flyet med rutenummer MH370.

Unikt produksjonsnummer

Vrakdelen er en del fra venstre flap. Produsenten utstyrer hver slik del med et unikt produksjonsnummer. Nummeret bekrefter at flapen var montert på Boeing 777-maskinen med registreringsnummer 9M-MRO. Flyet opererte rute MH370, opplyser den australske havarikommisjonen.

Det var et par på ferie på øya Rodrigues ved Mauritius som fant vrakrestene, bare to uker etter at et funn i Mosambik ble koblet til det forsvunne flyet, av typen Boeing 777.

Mysterium

Flyet med rutenummer MH 370, som forsvant 8. mars 2014 med 239 personer om bord, var på vei fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing.

Mer enn 95.000 kvadratkilometer med åpent hav er gjennomsøkt i jakten på flyet, uten resultat. Det totale søkeområdet er på 120.000 kvadratkilometer, rundt en tredel av Norges areal.

Det er funnet flere vrakrester langs strender i Mosambik, Tanzania, Sør-Afrika, Reunion og Mauritius som kobles til flyet.

Leter videre

Det nye funnet gir næring til håpet om at flyet kan bli funnet, sier Australias samferdselsminister Darren Chester.

– Funnet av vrakrestene bekrefter fokuset på leteaksjonen i det sørlige Indiske hav. Det gir imidlertid ingen informasjon som kan hjelpe til med å lokalisere flyet presist, sier Chester i en uttalelse.

(©NTB/TV 2)