NI MÅNEDER: Det skiller ni måneder mellom de to bildene. Bildet til høyre er tatt i april i år, og Rachel sier hun endelig er fornøyd med vekta. FOTO: Privat/LosingGravity@Instagram
NI MÅNEDER: Det skiller ni måneder mellom de to bildene. Bildet til høyre er tatt i april i år, og Rachel sier hun endelig er fornøyd med vekta. FOTO: Privat/LosingGravity@Instagram

Rachels (24) vekthistorie inspirerer hundretusener

24-åringen hadde alvorlige spiseforstyrrelser, før vekta plutselig raste oppover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rachel Graham slet som ungdom med både anoreksi og bulimi. Hun var sykelig tynn og spiste svært lite.

24-åringen fra Nova Scotia i Canada var innlagt på sykehus fordi vekta var faretruende lav.

– Jeg kunne gå flere dager uten mat. Jeg besvimte utallige ganger, var innlagt to ganger og fikk mat gjennom sonde, sier hun til magasinet US Weekly.

Så forandret alt seg, da Graham ble gravid i 2009. Hun bestemte seg for å gå opp i vekt for å gi barnet best mulig utgangspunkt.

– Plutselig begynte jeg å spise hva jeg ville når jeg ville, og la på meg masse, skriver hun på sin egen blogg.

Ble tyngre
Noen måneder senere fikk hun og mannen en velskapt sønn. Graham trodde vekta ville stabilisere seg etter fødselen, men i stedet fortsatte den å øke.

– Etter at vi giftet oss opplevde jeg to spontanaborter og ble deprimert. Jeg overspiste meg opp til 106 kilo, forteller hun.

I 2015 fikk hun sin andre sønn. Da bestemte hun seg for å ta skikkelig tak i både kosthold og aktivitetsnivå.

– Jeg brukte graviditetsplagg selv om jeg ikke var gravid. Jeg kunne ikke handle i vanlige butikker fordi XL vanligvis er den største størrelsen de har, sier hun.

Gjennom tunge trilleturer med barna, styrketrening og et sunnere kosthold, ble hun endelig mer fornøyd med kroppen sin. Hun gikk ned flere kilo

– Spiste alt eller ingenting

I dag følger over 150.000 mennesker tobarnsmorens liv på Instagram. Hun deler ærlig bilder fra tiden der hun veide alt for lite, og alt for mye.

– Å dokumentere med bilder gjorde at jeg kunne se at kroppen min forandret seg. Når jeg hadde det vanskelig, kunne jeg se tilbake på bildene og se hvor langt jeg hadde kommet, sier hun til US Weekly.

Graham forteller at den største endringen har vært å finne en gylden middelvei i matvanene.

– Jeg har alltid slitt med en «alt eller ingenting»-tilnærming til mat. Det har vært den største endringen for meg. Å ikke sulte meg selv, men heller ikke overspise, sier hun.