Spillere på fotballaget til Archbishop Murphy high school. Motstanderne trekker seg nå en etter en.
Spillere på fotballaget til Archbishop Murphy high school. Motstanderne trekker seg nå en etter en.

Dette high school-laget skremmer motstanderne til å trekke seg

– Det er som om en VW boble møter en lastebil, sier bekymret mor.

Fotballaget til privatskolen Archbishop Murphy high school i staten Washington i USA har ikke fått spille kamp på tre uker.

Årsaken? Lagene de skal møte har trukket seg fordi de er redde for å bli knust – i fysisk forstand.

Det er naturligvis snakk om det vi kaller amerikansk fotball. Der er vanligvis spillerne som skal blokkere motstanderen noen skikkelige beist. I NFL er størrelsen forholdsvis jevn, men på videregående-nivå hos 15- til 18-åringer, som fremdeles er i vekst, er forskjellene større.

– Vi vil ikke spille fordi vi er redde for å bli skadet. De har sisteårsspillere på over 136 kilo, mens vi har andreårsspillere på 95 kilo. Forskjellen er for stor, sier en faren til en av spillerne på laget til Granite Falls High School, som er det siste laget som har trukket seg, til King5 News.

– Sønnen min på 14 er 172 cm og veier 53 kilo. De har 18-åringer som er 195 cm og veier 140 kilo. Det er som en VW boble som møter en lastebil. Sønnen min sa til meg: Mamma, jeg kommer til å bli drept, sier en bekymret mor.

Archbishop Murphy vant sine tre første kamper tilsammen 170-0. Så begynte motstanderne å trekke seg. Hos Granite Falls var det en håndsopprekning blant spillerne som til slutt avgjorde at laget skulle trekke seg.

Hos Archbishop Murphy er det seks spillere som veier mer enn 113 kilo. Tre spillere veier over 136 kilo. Som privatskole har Archbishop Murphy en fordel sammenlignet med offentlige skoler. De får da lov til å rekruttere spillere fra et større område og kan hente dem i busser.

– Vi er frustrerte. Det er tøft å trene i fire dager i uken og ikke spille fredag kveld. Det er vanskelig å være motivert som gruppe, men jeg synes vi har klart det bra, sier kaptein hos Archbishop Murphy, Anfernee Gurley, ifølge Seattle Times.

– At fredagens kamp er avlyst sender for meg ikke riktig signal om det vi forsøker å lære våre unge voksne. Dette er deres mulighet til å møte motgang og kjempe seg gjennom det. Det vil gagne dem senere i livet, sier trener Jerry Jensen hos Archbishop Murphy til CBS News.

Stadig flere av skolene i kretsen til Archbishop Murphy ønsker nå at den skal spille i en annen divisjon. I mellomtiden står laget som ubeseiret så langt denne sesongen.