HAR FORKATT SOSIALE MEDIER: Justin Bieber, Chrissy Teigen, Selena Gomez og Demi Lovato. Foto: Reuters / AFP
HAR FORKATT SOSIALE MEDIER: Justin Bieber, Chrissy Teigen, Selena Gomez og Demi Lovato. Foto: Reuters / AFP

Superstjernene rømmer fra sosiale medier

For mye press, hets og overvåkning er blant grunnene til at stjernene forlater sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sosiale medier har gjort at stjernene kommer nærmere fansen sin enn noen gang, og gir kjendisene et eget, direkte talerør – uten at de trenger å gå via kjendispressen.

Med millioner av følgere får de hundretusenvis av likerklikk hver gang de foretar seg noe.

Men det er ingen tvil om at sosiale medier også har negative sider for stjernene. For aldri har det vært enklere å hetse kjendisene – og aldri har det vært lettere å se følge med på akkurat hvor de er og hva de gjør.

Kim Kardashians (35) tidligere sikkerhetsvakt Steve Stanulis mener at sosiale medier var mye av grunnen til at superstjernen ble brutalt ranet, fordi hun hadde delt skrytebilder av smykker til enorme verdier.

Han kritiserte Kardashian for å dele alt for mye med fansen, noe som gjør henne til et enkelt mål. Kardashian har ikke vist seg i sosiale medier siden hendelsen.

Flere superstjerner har den siste tiden logget av fra sosiale medier – noen av dem for godt, mens andre kanskje vil komme tilbake etter en pause.

Selena Gomez

TREBGER EN PAUSE: Selena Gomez, her på scenen under American Music Awards i 2015. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
TREBGER EN PAUSE: Selena Gomez, her på scenen under American Music Awards i 2015. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Foto: Mario Anzuoni

Selena Gomez' 100 millioner følgere på Instagram gjør henne til bildedelingstjenestens mest populære.

Med både en solid popmusikk-karriere og en bakgrunn med mange roller for Disney, har idolet sanket inn følgere de årene hun har vært på Instagram. Det at hun var Justin Biebers av-og-på-kjæreste i en årrekke, har også bidratt med sitt.

De siste syv ukene har det imidlertid vært stille fra stjernen. I slutten av august forklarte hun årsaken: Hun slet med depresjon og panikkanfall, og trengte en stund i fred.

– Jeg vil fokusere på helse og min egen lykke, og har bestemt meg for at veien å gå, er å ta en pause. Takk til fansen for støtten, sa hun dengang til People.

Gomez har imidlertid ikke slått opp med sosiale medier for godt.

Chrissy Teigen

GJORDE TWITTER PRIVAT: Chrissy Teigen, her på Guys Choice Awards. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP
GJORDE TWITTER PRIVAT: Chrissy Teigen, her på Guys Choice Awards. Foto: Dan Steinberg/Invision/AP Foto: Dan Steinberg

Den norskættede modellen Chrissy Teigen (30) meldte onsdag at hun har fått nok. Hun vil gjøre Twitter-kontoen sin privat, slik at folk ikke lenger kan dele tweetene hennes og harselere med henne.

Modellen har hittil ofte brukt kontoen til å dele sine meninger om politikk, og hun er tilhenger av Hillary Clinton i den pågående valgkampen.

Tirsdag fulgte Teigen debatten mellom visepresidentkandidatene Mike Pence og Tim Kaine, og delte fortløpende hva hun mente om dem i sosiale medier.

Deretter ble hun utsatt for et enormt hat.

– Det er ikke hatere eller nett-troll eller generelt dårlige mennesker. Jeg føler bare at jeg absorberer dritt 24/7. Kroppen min og sinnet mitt tåler det ikke lenger, skrev Teigen onsdag.

En fan spurte om kontoen nå var privat.

– Ja. Jeg er ikke sterk nok lenger, svarte Teigen.

Demi Lovato

TAR EN PAUSE: Demi Lovato. Foto:   Theo Wargo/Getty Images
TAR EN PAUSE: Demi Lovato. Foto:   Theo Wargo/Getty Images Foto: Theo Wargo

Også artisten Demi Lovato er kjent for sin skarpe penn, og det gjør ikke livet i sosiale medier enklere.

Lovato er kjent for sitt engasjement mot mobbing og for miljø.

Hun er vant til å ta imot enorme mengder hets – som da hun kritiserte Taylor Swift for å ikke være feministisk, siden hun gikk til angrep på Katy Perry – og onsdag fikk hun nok.

Da annonserte hun at hun tar en pause fra både musikken og oppmerksomheten.

– Jeg er ikke skapt for denne businessen og for media, skrev hun på Twitter.

Justin Bieber

HAR SLETTET INSTAGRAM: Justin Bieber, her på scenen i København. Foto: Scanpix Denmark/Jens Astrup/
HAR SLETTET INSTAGRAM: Justin Bieber, her på scenen i København. Foto: Scanpix Denmark/Jens Astrup/ Foto: Scanpix Denmark

Tenåringsidolet Justin Bieber (22) slettet som kjent hele Instagram-kontoen sin i august, etter at fansen hetset hans nye kjæreste, Sofia Richie (18).

Etter at Bieber delte bilder av sin nye flamme, ble personangrepene så voldsomme at at Richie måtte stenge kommentarfeltene på alle bildene sine, og Bieber selv valgte å legge ned kontoen sin.

Senere i høst ble det slutt med kjendisdatteren, men Bieber har ikke funnet tilbake til Instagram av den grunn.

Bieber har imidlertid en konto på Twitter, men den brukes mest til å promotere turneen hans, og han deler sjelden bilder eller spesielt personlige ting der.

Kilder:
E! Online, People, InStyle