Flere Note 7 telefoner har tatt fyr. Slik så en telefon som ble testet i laboraturium ut etter å ha blitt utsatt for trykk.  REUTERS/Edgar Su      TPX IMAGES OF THE DAY
Flere Note 7 telefoner har tatt fyr. Slik så en telefon som ble testet i laboraturium ut etter å ha blitt utsatt for trykk.  REUTERS/Edgar Su TPX IMAGES OF THE DAY Foto: Edgar Su

Fly evakuert etter ny brann i Samsung-telefon

Et amerikansk fly ble onsdag evakuert like før det skulle ta av som følge av at en Samsung Galaxy Note 7-telefon tok fyr om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samsung har siden lanseringen slitt med å tilbakekalle 2,5 millioner telefoner av modellen Galaxy Note 7 fra det amerikanske markedet, på grunn av risiko for at batteriet kan eksplodere eller ta fyr.

Hendelsen, som skjedde i et fly fra Southwest Airlines i Louisville, er nok et slag for Samsung.

Nærmere 60 prosent av forbrukerne som har kjøpt telefonen hadde innen slutten av forrige måned sendt den inn for å få erstatning.

Begynte å brenne i lommen

Passasjeren som eier telefonen sier til nettstedet The Verge at han hadde sendt inn sin Samsung-telefon i september og fikk den som torsdag tok fyr på flyet i erstatning.

Telefoneierens kone, Sarah Green, sier at ektemannen hørte små smell i telefonen i det han skrudde den av før avgang. Hun bekrefter at det dreide seg om en Note 7.

– Den begynte å ryke, og mannen min tok den ut av lommen og kastet den på gulvet, sier hun til Courier-Journal.com.

Brannskadene var så omfattende at det ikke var mulig å verifisere om telefonen faktisk er en Galaxy Note 7, sier en tjenestemann i brannvesenet til ABC News.

Advarer mot å pakke telefoner med innsjekket bagasje

– Vi kan ikke bekrefte hendelsen og at det gjelder den nye Note 7, før vi har fått telefonen tilbake, opplyser Samsung i en uttalelse til nettavisen.

Amerikanske luftfartsmyndigheter har fra før gått ut med anbefaling om å ikke lade Note 7 om bord i fly, og heller ikke ha dem i bagasje som er sjekket inn.

Onsdag ble det gjennomført tester av Note 7 på Applied Energy Hub battery laboratory i Singapore. Da en fulladet telefon ble utsatt for trykk, tok den fyr.

En fulladet Samsung Note 7 telefon tar fyr når den utsettes for trykk i et laboratorium i Singapore onsdag. FOTO: REUTERS/Edgar Su
En fulladet Samsung Note 7 telefon tar fyr når den utsettes for trykk i et laboratorium i Singapore onsdag. FOTO: REUTERS/Edgar Su Foto: Edgar Su

(©NTB/TV 2)