Brexit-politiker kollapset i  i EU-parlamentet etter å ha blitt slått ned av kollega

Steven Woolfe (49) ble slått ned av en partikollega i EU-parlamentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Woolfe (49), høyaktuell lederkandidat i Det britiske uavhengighetspartiet og medlem av Europaparlamentet, ligger på sykehus i Strasbourg med alvorlige skader etter at han ble slått ned på et partimøte EU-parlamentet torsdag formiddag

Woolfe opplyser nå at han har det bra.

Undersøkelser på sykehus har vist at han ikke har hjerneblødning, melder BBC.

– En CT-undersøkelse har vist at det ikke er noen blødning i hjernen. I øyeblikket føler jeg meg klar og munter og smilende som alltid. For sikkerhets skyld blir jeg på sykehuset over natten i påvente av ytterligere prøvesvar, bare som en forsikring om at alt er bra, heter det i Woolfes uttalelse.

Han takker samtidig staben ved EU-parlamentet, UKIP-medlemmene som var sammen med ham og de sykehusansatte for god hjelp.

– Jeg sitter, og det sies at jeg ser bra ut. Den eneste konsekvensen i øyeblikket er at jeg er nummen i venstre side ansiktet, skriver Woolfe.

Slo hodet

Kilder sier til Sky News at Woolfe ble slått i ansiktet av en partikollega før han tilsynelatende slo hodet etter å ha blitt truffet og kollapset deretter.

– Jeg beklager dypt å meddele at etter en krangel som fant sted på et møte blant våre parlamentsmedlemmer i morges kollapset Steven Woolfe og ble fraktet til sykehus. Tilstanden er alvorlig, heter det i en uttalelse fra tidligere leder Nigel Farage.

Brexit-general Nigel Farage og Steven Woolfe spilte en nøkkelrolle da Storbritannia sa nei til videre EU-medlemskap tidligere i år. Foto: AP
Brexit-general Nigel Farage og Steven Woolfe spilte en nøkkelrolle da Storbritannia sa nei til videre EU-medlemskap tidligere i år. Foto: AP

Woolfe, som fylte 49 år i dag, er favoritt til å ta over som leder i Det britiske uavhengighetspartiet etter at nåværende leder Diane James overraskende trakk seg tidligere denne uken etter kun 18 dager som leder.

Nigel Farage og Det britiske uavhengighetspartiet spilte en nøkkelrolle i Brexit-avstemningen som resulterte i at Storbritannia sa nei til å fortsette som EU-medlem tidligere i år.

Farage gikk av som leder i partiet i juli i år.