Ikke bekymret for King: – Vi er trygge på at han blir klar

Per-Mathas Høgmo tror Joshua King rekker kampen mot Aserbajdsjan.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Joshua King stod over torsdagens landslagstrening etter at han tråkket over på trening dagen før.

Premier League-proffen trente alternativt innendørs mens Per-Mathias Høgmo drillet detaljer før oppgjøret mot Aserbajdsjan lørdag.

Se hele pressekonferansen med Høgmo i videovinduet øverst!

– Han fikk seg en kakk i leggen på trening. Han stod over fordi det var litt føre var, men det skal være greit til lørdag. Per i dag er vi rimelig trygge på at han kan kan spille, opplyser Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen.

– Vi jobber med de samme idéene
Han er innstilt på å reise kjerringen etter det ydmykende 0-3-tapet mot Tyskland i den første VM-kvalifiseringskampen.

– Vi jobber på samme måte nå som før den kampen. Vi har for første gang på lenge mange spillere på plass igjen. Vi jobber videre med den samme idéen vi har hatt siden i vår. Vi ønsker å gjenskape prestasjonene som vi viste mot Island og Belgia, mener Høgmo, som gleder seg stort til å se om disse prestasjonene kan bli gjenskapt.

– Det er landskamp og det er trøkk og det tirrer en litt gammel kropp, sier han.

– Føler du selv press foran de to neste kampene?

– Det er dette som har gjort fotballen gøy og som er en del av spillet. Jeg er fokusert på de oppgavene jeg skal løse uavhengig om det er press utenfra eller ikke, svarer han.

– Blir en tøff kamp
Høgmo tror imidlertid det blir tøft å ta tre poeng borte mot Aserbajdsjan.

– Vi ønsker oss seks poeng etter de to kampene, men Aserbajdsjan er et tøft og vanskelig lag å bryte ned. Det er en nasjon som putter mye penger i fotballen i hjemlandet og har sju spillere som spiller i Europaligaen for sine klubber totalt, poengterer han.

Landslagstroppen setter seg senere torsdag på flyet til Baku i Aserbajdsjan. Målet er selvsagt tre poeng mot nasjonen som er rangert som nummer 133 på FIFA-rankingen.