HOLD DEG UNNA: Det spørs om denne advarselen på et motell i North Carolina er nok til å skremme vekk uværet. AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM
HOLD DEG UNNA: Det spørs om denne advarselen på et motell i North Carolina er nok til å skremme vekk uværet. AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM Foto: Nicholas Kamm

Orkan stenger Florida-flyplasser

SAS og Norwegian kansellerer sine flyvninger til Florida torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Orkanen Matthew, som er ventet å ramme Florida i løpet av torsdag kveld, har allerede ført til omfattende hamstring og har sendt tusener av amerikanere på flukt.

Rundt 3000 mennesker har sjekket inn på tilfluktssentre rundt om i Florida, ifølge nyhetsbyrået AP. I nabostaten Georgia har guvernør Nathan Deal har bedt 522.000 innbyggere i seks fylker på østkysten om å evakuere.

Stikker av

På Tybee Island, nær en av Georgias største strender, pakket Loren Kook kofferter og datamaskin på pickupen sin for å reise inn i landet til Atlanta onsdag ettermiddag.

– Jeg har aldri opplevd en kategori hva det nå måtte være på kroppen. Jeg ser den på TV, sier Kook til AP.

Stengte flyplasser

Orkanen Matthew har allerede tatt 16 liv på sin rasende ferd gjennom Karibia. Når uværet nærmer seg USAs østkyst torsdag kveld, ventes uværet å ha en vindstyrke på opp mot 210 kilometer i timen. Flyplassene i Miami, Fort Lauderdale og Orlando stenger torsdag. Det betyr at alle flyvninger, også SAS og Norwegians ruter, kanselleres.

– Flyet som skulle gått til Oslo i ettermiddag lokal tid er kansellert. Rundt 400 passasjerer er berørt. De blir overført til senere avganger og må inntil videre forholde seg i ro og passe seg for stormen, sier pressevakt Knut Morten Johansen i SAS til TV 2.

Johansen håper deres fly kan være på vingene igjen fredag.

Norwegian flyr til Orlando og Fort Lauderdale. Ifølge selskapets nettsider rammes seks flyvninger torsdag. Passasjerer som skal med et av disse flyene kan endre eller kansellere billettene, opplyser Norwegian.

TOMT: Amerikanere hamstrer brød og vann mens de forbereder seg på orkanen som er ventet å ramme torsdag kveld. AFP PHOTO / BRUCE WEAVER
TOMT: Amerikanere hamstrer brød og vann mens de forbereder seg på orkanen som er ventet å ramme torsdag kveld. AFP PHOTO / BRUCE WEAVER Foto: Bruce Weaver