TATT PÅ FERSKEN: Aaron Smith, her sammen med sin kjæreste Teagan Voykovich. FOTO: Instagram/NTB scanpix
TATT PÅ FERSKEN: Aaron Smith, her sammen med sin kjæreste Teagan Voykovich. FOTO: Instagram/NTB scanpix

Utro landslagsspiller suspendert etter toalettromanse

Aaron Smith tok til tårene da han beklaget overfor kjæresten.

En kjapp tur på toalettet mellom to flyvninger. Normalt sett skulle ikke det fått noe særlig konsekvenser for rugbyspilleren Aaron Smiths landslagskarriere.

Problemet var at New Zealand All Blacks-spilleren ikke var alene.

Han hadde nemlig med seg en kvinne inn på handicaptoalettet ved Christchurch lufthavn. En kvinne som ikke var hans kjæreste.

Smith ble observert av flere andre i det han gikk på toalettet med kvinnen i det som var en reise med landslaget. Informasjonen ble videreformidlet til lagets trener Steve Hansen som ikke tok lett på hendelsen.

Nå har 27-årigen fått en kamps karantene.

– Jeg hadde en samtale med Aaron på tirsdag, og han bekreftet historien. Etter det møttes ledergruppen for laget og de var enstemmige i at oppførselen ikke var akseptabel, sier en skuffet Hansen.

– Han føler at han har sviktet laget sitt, familien sin og partneren sin. Han har bedt om få reise hjem for å orde de personlige forholdene som har kommet i kjølvannet av episoden. Det er vi glade for å kunne støtte ham i.

Saken får naturlig nok stor oppmerksomhet i rugbygale New Zealand. The All Blacks er folkehelter og holdes i høy aktelse.

Det ble derfor et tøft møte med pressen for Smith, som brast i gråt da han ba sin kjæreste Teagan Voykovich om unnskyldning.

– Jeg har gjort en stor feil og en enorm feilvurdering. Jeg vil først og fremst si jeg eg er veldig lei meg til min partner Teagan, hennes familie og min familie. Jeg er også lei meg overfor lagkameratene mine, forbundet og New Zealands fans, sier Smith mens han kjemper mot tårene i et intervju med TVNZ.

– Min oppførsel var uakseptabel og jeg håper dere kan respektere meg og min partner i denne situasjonen. Jeg prøver bare å komme meg hjem så jeg kan håndtere dette.

Smiths kjæreste har i en pressemelding bedt om å få litt ro fremover, og at hverken hun eller familien kontaktes av pressen.