PÅKJØRT: En mann i 40-årene ble påkjørt langs veien i Hakadal rundt klokken 08.30 tirsdag morgen. Foto: Jan Fossen/Varingen 
<div><br></div>
PÅKJØRT: En mann i 40-årene ble påkjørt langs veien i Hakadal rundt klokken 08.30 tirsdag morgen. Foto: Jan Fossen/Varingen

Stakk fra ulykkesstedet – etterlyser bil:

Ber Volkswagen- fører melde seg

Politiet i Nittedal ber førere av VW Transporter eller Caravelle ta kontakt etter at en mann med Downs syndrom ble påkjørt tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen ble en mann (45) kjørt ned langs veien i Hakadal. Sjåføren som kjørte bilen stakk av før nødetatene kom til ulykkesstedet.

Politiet har gjennom etterforskningen nå valgt å gå ut med en etterlysning av førere av to mulige biltyper de mener kan knyttes til ulykken.

– Vi ønsker å komme i kontakt med førere som har vært i området på aktuelt tidspunkt. Dette gjelder en Volkswagen Caravelle eller Volkswagen Transporter T4 med årsmodell mellom 1992 og 2004, sier Politioverbetjent ved Nittedal lensmannskontor, Geir Bakk Anthonsen, til TV 2.

Han ber de som har kjørt en slik type bil i området tirsdag morgen om å ta kontakt direkte med Nittedal lensmannskontor.

I går ble det kjent at sammenstøtet mellom bilen og mannen var så kraftig at deler fra bilen fortsatt var på stedet da politiet ankom. Deler fra frontlykten og et speil ble sendt til undersøkelse.

– Vi håper å kunne finne ut hva slags biltype det er snakk om. Da kan vi jobbe videre med å finne ut hvem som kjørte, sa Bakk Anthonsen til TV 2 onsdag.

Den påkjørte mannen, en 45-åring med Downs syndrom, fikk hodeskader og ble operert på Ullevål sykehus.

Ifølge Romerikes Blad fikk han brudd i tinningen og øyehulen, i tillegg til små blødninger i hjernen. Tilstanden er ikke lengre kritisk.

I går gikk svogeren ut og ba gjerningsmannen ta kontakt.

– At folk stikker av når de kjører ned et menneske kan aldri forsvares. Har man noe samvittighet igjen så melder vedkommende seg for politiet, sa mannens svoger, Runar Brekke til TV 2.