LOKKER MED KAKE: Lukas Yla lurer seg inn på kontorene til sine drømmearbeidsgivere, og leverer kaker med CV-en sin hektet på. FOTO: LUKAS YLA/TWITTER
LOKKER MED KAKE: Lukas Yla lurer seg inn på kontorene til sine drømmearbeidsgivere, og leverer kaker med CV-en sin hektet på. FOTO: LUKAS YLA/TWITTER

Er dette tidenes aller smarteste jobbsøknad?

«De fleste CV-er havner i søpla. Min havner i magen din.»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lukas Yla (25) fra San Francisco i USA er for tiden på jobbjakt, og bestemte seg for å kjøre en helt unik strategi da han skulle avlevere søknad til stedene han ønsker jobb.

25-åringen, som er utdannet innen markedsføring og reklame, ville være sikker på at CV-en hans kom fram til riktig person, og ikke bare havnet i søpla.

Derfor leverer han esker med kaker, adressert til selskapenes sjefer. Inni esken er 25-åringens CV klistret på – umulig å ikke legge merke til.

«De fleste CV-er havner i søpla. Min havner i magen din», skriver selvsikre Yla.

Later som han er postbud

For å levere kakene later den ivrige jobbsøkeren som at han er et postbud. Til nettstedet Thrillist sier Yla at det var litt rart i begynnelsen, men at det etterhvert føltes greit.

– Jeg lette etter den mest direkte måten å nå beslutningstakere i selskaper på. Jeg tenkte at jeg kanskje kom til å mislykkes dersom jeg konkurrerte på vanlig vis mot andre kandidater med arbeidserfaring i San Francisco, sier han.

Som en av verdens største tech- og startup-byer er arbeidsmarkedet i San Francisco tøft. Det er mange om beinet for å bli ansatt i drømmeselskapene.

Takket for kake

Yla forteller at han hittil har levert flere titalls kaker til selskaper han ønsker å jobbe i.

– Jeg har så langt fått ti jobbintervjuer på grunn av dette, og jeg har enda ikke levert donuts til alle selskapene jeg ser opp til og liker, sier han.

Han tror søkermetoden faller i smak hos arbeidsgivere fordi den er utradisjonell og kreativ.

– Rekrutterere, proffe markedsførere og folk generelt elsker denne tilnærmingen. Det er noe du ikke forventer, det er gøy og «utenfor boksen», mener han.

Om Yla enda har fått noen jobb er foreløpig uvisst, men sjefen for selskapet GetAround, som er blant dem som har mottatt kake, skriver på Twitter at hun takker for den kreative søknaden.

En annen sjef tvitrer at Yla er velkommen til å ta en kaffe med ham en dag.