Sexsymbolet ble en OL-fiasko. Nå får hun smekk over fingrene for feil fokus

Australia kutter støtten til internettsensasjonen Michelle Jenneke etter at hun mislyktes i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se videoen som gjorde Jenneke verdensberømt øverst.

Før OL i Rio hadde hekkeløperen Michelle Jenneke (23) verden for sine føtter.

Allerede en superstjerne og et sexsymbol utenfor friidrettsarenaen ville sportslig suksess i Brasil være med på å bygge hennes profil ytterligere.

Istedet endte det med fiasko for Jenneke, som røk ut i de innledende heatene med en 37. plass.

Tiden 13,26 var fire tideler bak hennes personlige rekord (12,82) – en tid som ville tatt henne til semifinalen. Norske Isabelle Pedersen endte for øvrig på 10. plass etter 12,86 i forsøket og 12,88 i finalen.

Kutter støtten

Treneren var hard i sin kritikk mot Jenneke, og hevdet at hun fokuserte for mye på andre ting.

Jenneke var frontfigur for Coca-Colas markedsføring under lekene, jobber som modell og er et yndet reklameobjekt både i Australia og verden ellers.

Det kan ha vært med på å forstyrre henne i forberedelsene.

– Det er nærliggende å tro. Det er noe jeg må diskutere med henne. Hun kom ikke hit i den formen hun burde ha vært, sa den australske hovedtreneren Craig Hilliard.

DANS: Michelle Jenneke fotografert mens hun gjør sin signaturdans under Commonwealth Games i 2014. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK
DANS: Michelle Jenneke fotografert mens hun gjør sin signaturdans under Commonwealth Games i 2014. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK Foto: Glyn Kirk

Nå kutter det australske friidrettsforbundet den økonomiske støtten til Jenneke etter OL-fiaskoen. Samtidig får hun kritikk i australske medier.

Daily Telegraph skriver at hun må finne igjen fokuset på idretten. Ellers vil hun for alltid bli kjent som bare et sexsymbol.

– Jeg var skadet

Selv synes hun kritikken fra hovedtreneren er urettferdig, og hevder hun hadde en skade.

– Det var ganske tøft å høre. Spesielt siden han ikke fortlte hele historien. Jeg synes jeg trente ganske bra i forkant. Noen av kommentarene hans var urettferdige, men slik er sport i blant, og man må bare håndtere det, sier Jenneke til The West Australian.

– Jeg hadde noen nervesmerter i høyrebeinet. Det ga meg en del smerter, og det var svært vanskelig å få farten jeg trente. Det startet to uker før, og jeg gjorde alt jeg kunne i forkant, men vi klarte ikke å få det rett på dagen det gjaldt.

Verdenskjent

Michelle Jenneke ble verdenskjent i 2012 på bakgrunn av hennes spesielle oppvarmingsrutine der hun danser forførende. Det hele skjøt fart igjen da hun var med i en humoristisk video om dansen.

Siden er hun blitt en yndling blant sponsorer, annonsører og publikum generelt – selv om hun foreløpig ikke er nådd den ultimate verdenstoppen.

Høydepunktet var semifinaleplassen under VM i Beijing i 2015.

Til tross for at det australske friidrettsforbundet nå kutter støtten til hekkeløperen lover hun å fortsette – også med både oppvarmingsdans og kommersielle engasjement utenfor friidrettsstadion.

– Jeg kommer alltid til å være meg selv, og kommer alltid til å fortsette å danse. Du må ha noe moro med det, sier hun.

– Jeg tror ikke jeg har nådd potensialet mitt, og jeg tror jeg fremdeles har mer inne. Jeg ser frem mot de neste årene, og vil definitivt forsøke å være med i Tokyo 2020.

PS: 62 utøvere får økonomisk støtte av det australske friidrettsforbundet.