SPILL: Erna Solberg (H) under trontaledebatten i Stortinget tirsdag. Foto: Tom Henning Brattlie / Klassekampen
SPILL: Erna Solberg (H) under trontaledebatten i Stortinget tirsdag. Foto: Tom Henning Brattlie / Klassekampen

Verden ler av Pokémon-Erna: «Man kan se at det ikke er valgår i Norge»

Erna Solbergs Pokémon-flause går sin seiersgang også i internasjonale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erna Solberg fikk nok en gang oppmerksomhet for Pokémon-jakt da hun tirsdag valgte å spille under trontaledebatten i Stortinget.

Sist var i august da hun spilte mens hun var i Bratislava. Den gang gjorde hun det i en pause mellom offisielle møter.

Men at den norske statsministeren nå ble tatt på fersken mens hun jaktet fantasi-monstre i Stortingssalen får internasjonal oppmerksomhet.

«Det er ikke første gang en norsk parlamentmedlem spiller Pokemon, men denne gangen var det statsministeren selv» skriver britiske The Guardian, og viser til at Venstres leder Trine Skei Grande ble avslørt spillende under en forsvarshøring i august.

LAGET KOLLASJE: Erna Solberg har fått en pokeball i hånda, og Metro spekulerer i om Erna har valgt Team Mystic, fordi det matcher det blå halssmykket. Foto: Skjermdump/Metro.co.uk
LAGET KOLLASJE: Erna Solberg har fått en pokeball i hånda, og Metro spekulerer i om Erna har valgt Team Mystic, fordi det matcher det blå halssmykket. Foto: Skjermdump/Metro.co.uk

Ironisk nok var det Trine Skei Grande som sto på talerstolen da Solberg fant det for godt å spille tirsdag.

– Jeg tenker at Trine vil like at jeg åpnet spillet mens hun var på talerstolen. Alle som kjenner Pokémon vil se at det ikke er GPS-dekning og at det dermed ikke er mulig å spille, skriver statsministeren i en tekstmelding til Klassekampen, via sin statssekretær Sigbjørn Aanes.

– Hun holder drømmen i live

Også flere andre britiske medier har omtalt saken:

– Norske politikere får ikke nok av Pokemon Go, skriver Telegraph.

– Jada, jada, jada. Hun spilte ikke – hun hadde bare spillet åpent for å holde et øye med om noe dukket opp, ikke sant? skriver Metro.

Metro berømmer først og fremst Solberg fordi hun fortsatt spiller spillet, ettersom de fleste har gitt seg.

– Vi applauderer Erna Solberg for å holde drømmen i live, skriver de.

Spøker med Erna i USA

Også amerikanske medier har fått med seg saken.

– Pokemon Go-manien har kanskje peaket i USA, men mobilspillet er fortsatt populært blant norske politikere, skriver Time.

– Pokemon Go har blitt en viktig sak i Norge. Hvorfor diskuterer ikke vi, i Amerika, viktige saker som Pokemon Go? En skam, skriver USA Today.

Saken er også omtalt på på blant annet tekonettstedet Cnet, Europe Online Magazine, The Week og Townhall. Sistnevnte med tittelen «Du vil ikke tro hva Norges statsminister ble tatt i å gjøre».

The Week konkluderer med at «man kan se at det ikke er valgår i Norge». De viser til Donalt Trumps uttalelser i juli, hvor han sa at han skulle ønske han hadde tid til å spille Pokemon.