Skal du på fotballtur? Da må du se opp for denne fella

Kjøper du billetter fra uautoriserte selgere risikerer du å bli nektet adgang eller kastet ut fra stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det finnes et mylder av nettsider som selger Premier League-kamper, men ikke alle er autoriserte.

TV 2 hjelper deg undersøker hva som er tryggest og billigst av Ving og klubbenes hjemmesider.

Uaktuelt å bli kastet ut

Halvor Ekeland (27) og Amir Sadovic (19) heier på hver sin Manchester-rival – henholdsvis Manchester United og Manchester City, og i dag skal de samarbeide om å finne ut hvordan man trygt kommer seg på kamp.

De finner mange nettsider, men det er ikke veldig lett å skjønne hvilke av dem som er autoriserte eller ikke. Og kjøper de fra en uautorisert selger, risikerer de å ikke få sett kampen.

– Det er jo blytungt å bli kasta ut fra kampen. Da hadde jeg gått ordentlig i kjelleren, sier Ekeland.

VILLE TATT SJANSEN: Gutta ville selv tatt en sjanse på billetter fra hjemmesidene for å få det billigst mulig. Foto: Jon Roar Solset / TV 2 hjelper deg
VILLE TATT SJANSEN: Gutta ville selv tatt en sjanse på billetter fra hjemmesidene for å få det billigst mulig. Foto: Jon Roar Solset / TV 2 hjelper deg

Ving eller «gjør det selv»

Det finnes flere autoriserte selgere i Norge, og Ving er en av de største aktørene. Derfor sjekker vi Ving mot klubbenes egne hjemmesider.

Og guttene finner fort ut at det billigste alternativet er å kjøpe selv igjennom hjemmesidene, men det viser seg å være problematisk å få billettene.

– Du har jo ikke sjans. Du får ikke de billettene, kommenterer en oppgitt Ekeland som oppdager kriteriene for å få billettene.

På grunn av enorm etterspørsel bruker klubbene blant annet lotteri og ansiennitet for å dele ut billettene. Det kan altså være et sjansespill om du får billettene, og om du ikke vil ta den sjansen er Ving tryggest.

– Det virker jo ikke som du har så mye valg da, om du må på den kampen og ikke vil risikere å bli kasta ut, sier Ekeland.

Det er altså billigst å kjøpe selv, men kjøper du igjennom Ving er du sikret billett.

Lover Liverpool-reiser fra 2.695,-

Guttene kommer over en Ving-reklame som sier de kan kjøpe Liverpool-reiser fra 2.695,-, men de finner ingen turer til den prisen.

– Det billigste jeg finner er Liverpool-Bournemouth for 4.095 kroner. Da får man kanskje sett nordmenn i aksjon også, sier Ekeland.

– Men det er jo litt merkelig at de reklamerer for 2.695,- når vi ser selv at minimumsprisen ligger på rundt 4.000 kroner, legger en forvirret Sadovic til.

Elisabeth Larsen-Vonstett, PR-ansvarlig for Ving, sier de kan kjøpe reiser fra den prisen, men da må de være to som reiser sammen.

– Denne prisen viser de rimeligste reisene våre. Og den gjelder da per person når man reiser to stykker sammen og deler hotellrom, sier Larsen-Vonstett.

At fra-prisen gjelder kun per person i pakkereiser for to personer eller flere synes ikke Ekeland og Sadovic er intuitivt. Og de får støtte fra Jo Gjedrem, fagdirektør i Forbrukerombudet.

– Vi har ikke behandlet denne saken, men reglene er at forutsetningene for å få prisen må komme fram i markedsføringen. En sånn forutsetning kan være at to eller flere må reise for å få den prisen, sier Gjedrem.

De er også kjent med at det er et vanlig vilkår at man må reise to eller flere for å få den beste pakkereiseprisen, men er klar på at det må presiseres likevel.

– Det er nok ikke så kjent ute blant publikum at man kan unngå å opplyse om det. Og dette har vi bedt bransjen om å tydeliggjøre flere ganger.