HELDEKKENDE: Elever i den norske skolen skal ikke få bruke heldekkende ansiktsvalg på norske skoler. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
HELDEKKENDE: Elever i den norske skolen skal ikke få bruke heldekkende ansiktsvalg på norske skoler. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Johansen, Carina

Starter arbeidet med nikab-forbud i høst

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) starter allerede i høst arbeidet med å forby heldekkende ansiktsplagg på norske skoler, høyskoler og universitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi setter i gang arbeidet raskt – for å fjerne tvil, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen under innspurten av årets trontaledebatt, melder Vårt Land.

Dermed unngikk Stortinget en situasjon der det ble demonstrert splid med regjeringspartner Frp under en avstemning i Stortinget. Han kommer også et Ap-forslag om å stortingsbehandle forbud mot ansiktsdekkende plagg i forkjøpet.

– Kunnskapsdepartementet kommer til å sette i gang arbeid for at vi skal få et nasjonalt regelverk for å hindre heldekkende plagg som dekker hele ansiktet, nettopp i skoler, universiteter og høyskoler, opplyste Røe Isaksen.

Heldekkende ansiktsplagg er trolig et svært lite problem i norsk grunnskole. Røe Isaksen tror likevel det kan være mer utbredt innen universitets- og høyskolesektoren. Kunnskapsministeren vil vurdere om forbudet skal gjelde bare i klasserommet, i hele undervisningsbygget og på utdanningsinstitusjonens område.

Men hensikten er klar: Vi ønsker et nasjonalt regelverk, klargjorde han. (©NTB)