GIR SEG IKKE: Bjarte Myrhol ser for seg et forlenget håndballiv med de nye reglene.
Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix
GIR SEG IKKE: Bjarte Myrhol ser for seg et forlenget håndballiv med de nye reglene. Foto: Lars Kristian Aalgaard / NTB scanpix Foto: Aalgaard, Lars Kristian

Landslagskapteinen elsker omstridt regel

Bjarte Myrhol taler håndballfolket midt imot og ønsker spill 7 mot 6 velkommen.

– Jeg ELSKER den nye regelen og 7 mot 6 spillet. Det gjør at jeg som strekspiller kan holde på til jeg blir 44, sier 34 år gamle Bjarte Myrhol med glimt i øyet.

Den nye regelen som ble innført i sommer er omstridt. Mange er motstandere av regelen og mener den ødelegger håndballen.

Kritikken har vært spesiell sterk i Danmark der landslagskapteinen spiller. Men klubbens hans Skjern bruker 7 mot 6 spillet mye.

– For oss strekspillere er jo dette nydelig. En helt ny hverdag. Vi kan spille med to stykker. Det er vanskeligere for motstanderne og mannsoppdekke. Det blir mer arbeidsro. Og det etter en periode hvor jeg synes det har blitt tøffere og tøffere på streken. Det har vært «lov» til å gjøre det meste. Nå blir det tøffere å dekke oss opp.

– Og min erfaring er at dette spillet gir antatt dårligere lag en større mulighet mot topplagene.

Myrhol kan snakke ut fra erfaring. Han har vært på landslaget i 14 år. Spilt i toppklubber i Ungarn, Tyskland, og nå i Danmark.

– Men det krever tid å trene inn et nytt spill. I Skjern har vi tatt oss tid. Det var kanskje mangelen på tid som gjorde at dette ikke ble brukt mer i OL i Rio.

7 mot 6 spillet gjør neppe at Myrhol tar ti nye år på håndballbanen. Men han trives veldig godt i Danmark og ser ingen ende på karrieren.

– Dette er drømmejobben! Det er utrolig morsomt. I Danmark går det fint å kombinere familie og håndball. Livet er bra nå, jeg ser ikke for meg at jeg skal bytte ut dette med en kontorjobb med det første. Slik det er nå kan jeg holde på lenge.

– Og det gjelder på landslaget også. Jeg har lyst til å spille for Norge så lenge jeg er god nok. Når jeg ikke lenger henger med kan jeg gi meg.

Slik Bjarte Myrhol spiller nå kan det også bli en stund til.

Se KIF Kolding København - Skjern på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo, klokken 20.30.