Dette kan bli Høgmos utvalgte mot Aserbajdsjan: – Riktige valg

Per-Mathias Høgmo drillet en mulig startoppstilling.

Ullevaal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Per-Mathias kan nærme seg en startoppstilling før lørdagens livsviktige VM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan i Baku.

På onsdagens landslagstrening drillet Per-Mathias Høgmo følgende ellever:

(4-5-1): Rune Jarstein – Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Even Hovland, Haitan Aleesami – Pål André Helland, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Per Ciljan Skjelbred, Adama Diomande – Joshua King.

– Dette er en indikasjon på hvem som kan starte, men det endelige laget får dere på lørdag, som vanlig, sa Per-Mathias Høgmo på onsdagens pressekonferanse.

– Jeg er godt fornøyd med de to første øktene og har fått gode svar.

Øverst ser du John Brungot som Høgmo avbryte dagens pressetreff.

Mathisen: – Riktige valg av Høgmo
– Med tanke på den troppen som er tilgjengelig så synes jeg dette laget høres riktig ut. Stefan Johansen er satt ut, og han har jo vært kaptein for dette laget og spilt mange kamper. Det er den største avgjørelsen. Men Johansen har ikke fått spilletid i Fulham og Per-Mathias Høgmo må velge spillere som er i form, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen om laget Høgmo drillet.

– Ole Selnæs, Ciljan og Henriksen er i hvert fall spillere som har levert ting for sine klubber de siste månedene og som er i adskillig bedre form enn Johansen for øyeblikket. Jarstein er en god og trygg keeper og har vært i god form for Hertha Berlin, poengterer eksperten.

– Håvard Nordtveit måtte melde forfall, men Stefan Strandberg er en god erstatter. Han er flink i det offensive spillet og er en kar med ro på ballen og som kan sette i gang angrepsspillet. Diomande og Helland på kantene har spisskompetanse og jeg er veldig glad for at Ole Selnæs spiller. Han bør spille hver landskamp spør du meg fordi han har vært imponerende i den franske ligaen. De elleve Høgmo har tatt ut til kampen lørdag virker som det beste laget Høgmo kan stille med, sier han.

Ekspertene forventer seks poeng
Norge møter Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringskamp lørdag kveld og San Marino på Ullevaal tre dager senere.

TV 2s eksperter forventer seks poeng etter de to kampene.

– Det er ikke slik at vi ikke skal stille krav til landslaget. Kampene mot Aserbajdsjan og San Marino må gi seks poeng dersom Norge skal sikre spenningen og innfri målet om å bli nummer to i kvalifiseringsgruppen, sa Mini Jakobsen til TV 2 Sporten tidligere denne uken, og fikk støtte fra Freddy Dos Santos og Jesper Mathisen.

– Seks poeng er absolutt noe Norge må satse og tro på. Alt annet vil være en skuffelse etter disse to kampene. Samtidig håper jeg å se et norsk lag som spiller fotball på egne ferdigheter og som har en retning og en plan og som spiller med en tydelig norsk identitet. Mot Tyskland var Norge knapt nok utenfor egen 16-meter, for å sette det litt på spissen. Norge så veike ut. Nå håper jeg å se et norsk lag som spiller med kassen fremme, sa Dos Santos.

– Jeg forventer seks poeng. Og et Norge-lag som fremstår mye bedre enn mot Hviterussland og mot Tyskland. Norge er klare favoritter både mot Aserbajdsjan og San Marino, og noe annet enn seier i de to kampene vil være alt annet enn godt nok, mente Jesper Mathisen.

PS: Joshua King fikk seg en smell tidlig på onsdagens trening, og gikk i garderoben før de andre. Landskampen lørdag skal imidlertid ikke være i fare.

– Det går bra med Joshua. Ingen fare, sier landslagslege Jorid Degerstrøm.