Dykkeren som døde jobbet her ved Underwater World on Sentosa Island i Singapore. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Dykkeren som døde jobbet her ved Underwater World on Sentosa Island i Singapore. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN Foto: Roslan Rahman

Dykker døde av giftig stikk fra piggrokke

En dykker døde da han ble stukket i brystet av en piggrokke i et akvarium i en vannpark i Singapore tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde ved vannparken Underwater World Singapore. Dykkeren Philip Chan (62) skulle gjøre flere piggrokker klare til å bli overført til et annet akvarium, ifølge eieren av vannparken.

Chan ble stukket i brystet og døde av skadene på sykehuset. Flyttingen av piggrokkene er nå utsatt og politiet skal etterforske ulykken.

Hendelsen minner om dødsfallet til den australske «krokodillejegeren» Steve Irwin. TV-stjernen, som var kjent for sine halsbrekkende naturprogrammer, døde i 2006 da han ble stukket i brystet av en piggrokke under et undervannsopptak til en dokumentarfilm.

Den erfarne dykkeren Philip Chan gjør seg klar for julenisseshow i akvariet i 2014.  AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Den erfarne dykkeren Philip Chan gjør seg klar for julenisseshow i akvariet i 2014.  AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN Foto: Roslan Rahman

Den 25 år gamle vannparken på øya Sentosa sør for hovedøya Singapore stengte i juni på grunn av hard konkurranse fra andre parker i nærområdet.

Piggrokker lever til vanlig i tropiske farvann. Piggen på halen til den flyndrelignende fisken er både giftig og skarp som et barberblad. I situasjoner hvor fisken føler seg truet og ikke har mulighet til å flykte, bruker den halen for å forsvare seg. Det er imidlertid svært sjeldent at piggrokker angriper mennesker. (©NTB)