PÅKJØRT: En mann i 40-årene ble påkjørt langs veien i Hakadal rundt klokken 08.30 mandag morgen. Foto: Jan Fossen/Varingen 
PÅKJØRT: En mann i 40-årene ble påkjørt langs veien i Hakadal rundt klokken 08.30 mandag morgen. Foto: Jan Fossen/Varingen 

Mann i 40-årene med down syndrom alvorlig skadet:

– At folk stikker av når de kjører ned et menneske kan aldri forsvares

Familien til den påkjørte mannen, som har Downs syndrom, er svært opprørte over at sjåføren stakk fra åstedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen ble en mann (45) kjørt ned langs veien i Hakadal.

Mannen ble fraktet til Ullevål sykehus med alvorlig skader.

Familien: – Meld deg!

Sjåføren som kjørte bilen stakk fra stedet før nødetatene kom til ulykkesstedet, og familien til mannen er svært opprørt.

Ett døgn etter hendelsen har politiet fortsatt ikke pågrepet noen i saken.

– At folk stikker av når de kjører ned et menneske kan aldri forsvares. Har man noe samvittighet igjen så melder vedkommende seg for politiet, sier mannens svoger, Runar Brekke til TV 2.

Etter påkjørselen valgte Brekke å dele et innlegg på Facebook, hvor han ber om hjelp til å finne sjåføren.

Mannen som ble påkjørt har Downs syndrom og er en kjent skikkelse i lokalmiljøet. Den dramatiske påkjørselen har vekket et stort engasjement.

– Han har vært veldig groggy siden ulykken, så han har foreløpig ikke kunnet fortelle så mye. Det er ikke sikkert vi får så mye ut av han, og er derfor avhengig av hjelp fra folk som kan vite noe, sier Brekke.

For familien er det uforståelig at folk bare kan kjøre videre etter en ulykke.

– Man er redd for hva som kan skje en selv, og folk tenker sikkert også på forsikringen. Men det kan ikke være godt å leve med å ha gjort noe slikt, sier Brekke.

Mannen som ble skadet skal ha fått hodeskader og er blitt operert på Ullevål sykehus. Tilstanden er stabil.

Fant speil og frontlykt

Politioverbetjent ved Nittedal lensmannskontor, Geir Bakk Anthonsen sier til TV 2 at de dessverre har fått lite tips i saken.

– Det er veldig lite konkret å gå etter i denne saken. Vi ser svært alvorlig på at folk stikker av fra en slikt skadested, sier Bakk Anthonsen.

Sammenstøtet var så kraftig at deler fra bilen fortsatt var på stedet da politiet ankom. Deler fra frontlykten og et speil er sendt til undersøkelse, og politiet håper det kan gi svar.

– Vi håper å kunne finne ut hva slags biltype det er snakk om. Da kan vi jobbe videre med å finne ut hvem som kjørte, sier han.

Han oppfordrer fortsatt at folk som kan ha informasjon om saken melder seg direkte til politiet i Nittedal.