Ishockey: Stjernens Victor Backman er kåret til Månedens spiller i Get-ligaen i september. (Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix)
Ishockey: Stjernens Victor Backman er kåret til Månedens spiller i Get-ligaen i september. (Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix) Foto: Ruud, Vidar

Victor Backman best i september

Stjernens Victor Backman er av våre seere og eksperter kåret til Månedens spiller i Get-ligaen.

- Det føles «jättekult» og man blir selvsagt litt stolt av det, sier Victor Backman om prisen som Månedens spiller i september.

TV 2 Sumo: Se fire kamper i Get-ligaen direkte torsdag.

Svenske Victor Backmann kom fra Mora IK til Stjernen foran denne sesongen. 25-åringen gikk rett inn og tok kapteinsbindet i Stjernen.

Med fem mål og seks assists har Backman ledet Stjernen til en oppsiktsvekkende 2. plass på tabellen etter sju runder.

- Det har gått bra både for meg og for laget og vi tar nye steg for hver kamp. Men det er viktigere for meg at laget har fremgang enn at jeg som individualist har det. Og det er lagets fremgang som har gjort at vi har startet så bra, sier svensken.

Besøk TV2.no sin ishockeyseksjon her.

- Kan avgjøre kamper på egenhånd

TV 2 Sportens ishockeyekspert Erik Follestad Johansen hyller svenskens inntog i Get-ligaen.

- Backman kan avgjøre kamper på egenhånd. Han har færre gode medspillere i Stjernen enn i Oilers. Derfor er det ekstra imponerende å gjøre så mange poeng som han har gjort i september, sier den tidligere iskrigeren fra Vålerenga.

Poengligaen i Get-ligaen domineres av Oilers-spillere med ett unntak: Stjernens Victor Backman.

- Backman er involvert i matchavgjørende situasjoner stort sett hver eneste uke, avslutter Follestad Johansen.

Imponert ekspert

Også TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm har latt seg imponere av Victor Backman.

Besøk og lik TV 2 Hockey på Facebook

- Backman har imponert stort i september. Stjernen er tippet på nedre halvdel av tabellen men svensken har vært en samlende faktor for suksessen til Fredrikstad-laget, sier Dahlstrøm.

Kåringen er et samarbeid mellom TV 2 Sporten og Get og trofeet for september vil bli delt ut i forkant av Stjernens neste hjemmekamp mot Frisk Asker kommende søndag.

- Det blir fantastisk kult å motta trofeet i Stjernehallen søndag. Jeg setter stor pris på mine lagkamerater og de har en like stor del av æren for denne prisen som meg, avslutter Månedens spiller i Get-ligaen.