Barn vil elske oppblåste poteter og grønn potetmos
Wenche viser Vår hvilken middag hun og sønnen Kasper (9) kan lage sammen i høstferien.
Tacolaks servert med tomatsalsa, guacamole, grønn potetmos og oppblåste poteter
Begynn med oppblåste poteter.
Varm stekeovnen til 300 grader (maks varme)
Del 4-5 store poteter i båter.
Vend potetbåtene i ca 1 ½ dl olje og dryss godt med 1 ss salt/ flaksalt og pepper og legg i et ildfast fat.
Senk varmen i stekeovnen til 225 grader når du setter inn potetene.
De er ferdige etter ca 30 minutter - kjenn etter med en gaffel at de er møre.
Fortsett med potetmos
Skrell og del 4-5 store poteter i terninger og kok møre i usaltet vann.
Legg i spinat det de siste 1-2 min.
Hell av kokevannet, behold 1 dl til å spe potet mosen med.
Mos med en stavmikser. Spe med litt av kokevannet og 1-2 ss smør.
Smak til med salt og revet muskat nøtt.
Tomatsalsa
• 2-3 modne klasetomater
• 1 fedd hvitløk
• evt 1/2 finhakket frisk rød chili
• 1-2 ss chilisaus
• 1 ss olivenolje
• salt, pepper
Finhakk tomatene,hvitløk og bland med chilisaus( evt ketchup) smak til med salt og pepper og ev finhakkede urter for eksempel basilikum eller koriander.
Guacamole
Skrap ut kjøttet av to modne avocado.
Press over litt sitron eller lime for å beholde fargen, og for smak.
Tilsett 1 krm salt, 1 fedd finhakket hvitløk, pepper, 1-2 ss olivenolje og 2 ss sweet chilisaus.
Tacolaks
• Ca 600 g laksefilet uten skinn og ben
• salt, pepper
• 4-5 ss strøkavring
• 2 ss tacokrydder
• 1 dl nøytral olje til steking
Skjær laksefileten i fingertykke staver, dryss på salt og pepper.
Vend laksebitene i strøkavring blandet med tacokrydder.
Stek laksebitene på begge sider i olje i middels varm panne, 2-3 min på hver side.