Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halvannet år etter at Jeremy Clarkson fikk sparken, og de to andre programlederne i BBCs Top Gear valgte å si opp, begynner det å nærme seg premieren på trioens nye bil-program: The Grand Tour.

18. november braker det løs på nettkanalen Amazon Prime. Og ingen skal påstå at det spinkes og spares i det nye programmet.

Britiske The Sun avslører nemlig at åpningsscenen i The Grand Tour blir den dyreste i historien. Med en pris på svimlende 25 millioner kroner!

Clarkson: Dette er de 10 dårligste nybilene

Slo – og fikk sparken

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har i en årrekke stått bak BBCs enorme TV-hit Top Gear. Men særlig Clarkson var en kontroversiell karakter, som har provosert med en rekke uttalelser.

Men da samme Clarkson valgte å rappe til en kollega, nærmere bestemt producer Oisin Tymon, var det ingen vei utenom. Han fikk sparken.

Hammond og May valgte å slå følge med Clarkson ut av døra hos BBC – og fikk umiddelbart et lass av tilbud om å lage nye bilprogram andre steder.

Amazon trakk til slutt det lengste strået.

Top Gear innrømmer juks

150 biler og seks jetfly

Det å skulle følge opp Top Gear med et helt nytt konsept blir naturligvis en utfordring. Også fordi BBC har et enormt apparat, og noen av de dyktigste folkene i bransjen.

Derfor er det nok ikke tilfeldig at det dras på så det monner i åpningsscenen i Grand Tour. Her blir det 150 (!) biler, seks jetfly, akrobater og 2.000 bilentusiaster deltar også.

Bil til 200 millioner kroner

Opptaket er gjort i Lucerne Valley, ute i ørkenen i California.

Det som skjer i scenen, ifølge The Sun, er at programlederne kjører avgårde i hver sin Ford Mustang – en rød, en blå og en hvit. Trioen blir "jaktet" på av biler til en verdi av rundt 200 millioner kroner, inkludert Bugatti Veyron og en Rolls-Royce.

Og med det er vel standarden satt ...

Top Gear-Clarkson risikerer fengsel

The Stig blir med

The Grand Tour vil også åpne for et aldri så lite comeback for Ben Collins. Racingføreren var i en årrekke den uidentifiserte ekspertsjåføren i Top Gear.

I 2010 stod han imildertid fram og bekreftet at han hadde hatt den mystiske jobben, og fikk da sparken.

I The Grand Tour blir han "funnet" av Clarkson, May og Hammond, og de gir han nye oppdrag. Og selv om Clarkson foreslår å kalle han The Stog, ender de opp med å rett og slett kalle han "The Ben Collins".

Joda, mye tyder på at den gode, gamle humoren blir med videre også, ikke bare de enorme budsjettene ...

Se video: Her er første smakebit på The Grand Tour