FIKK ERSTATNING: Radwan Hamed falt om i en kamp for Tottenham Hotspur. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix/Twitter
FIKK ERSTATNING: Radwan Hamed falt om i en kamp for Tottenham Hotspur. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB scanpix/Twitter

Hjerneskadde Radwan (27) får 70 millioner i erstatning etter at Tottenham ikke informerte om hjertefeil

En ti år lang kamp er over for familien til Radwan Hamed.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er gått ti år siden Radwan Hamed falt om i en kamp for Tottenhams ungdomslag mot Cercle Brugge.

Hamed pådro seg hjerneskader etter hendelsen og nå er den tidligere fotballspilleren enig med Tottenham om en erstatning på i overkant av 70 millioner kroner.

Premier League-klubben unnlot nemlig å fortelle spilleren at det hadde blitt avdekket en mulig hjertefeil i en screening før han signerte med London-laget.

Dermed ble Hamed sendt på banen uvitende om sine hjerteproblemer.

Etter at han falt om ble han sendt til sykehuset, men fikk oksygenmangel til hjernen og pådro seg permanente hjerneskader.

I 2015 ble Tottenham dømt for 70 prosent av ansvaret, mens fotballforbundets lege, Peter Mills, var ansvarlig for de resterende 30 prosentene.

Det var Mills som gjennomførte undersøkelsen av Hamed. Hans scanning av spilleren viste ingen åpenbare tegn på hjertefeilen (hypertrofisk kardiomyopati), men kunne heller ikke utelukke den.

Tottenham vil ikke måtte betalt, ettersom det daværende medisinske apparatet i klubben har tatt på seg skylden, og har lovet å gjøre opp for seg til klubben.

27-åringens familie sier de er lettet over at de er kommet til enighet om et forlik.

– Vi hadde ikke noe annet valg enn å ta den vanskelige reisen mot rettferdighet. Vi risikerte å miste hjemmet vårt og personlig økonomisk ruin for å få rettferdighet for sønnen vår, sier de i en uttalelse ifølge BBC.

– Klubben fortalte oss ikke at han led av en potensielt dødelig tilstand. Hadde de gjort det, så hadde ikke Radwan fortsatt å spille fotball.