VINNEREN FORSVANT: En helt vanlig kunde trykket på lotteriknappen etter panting av flasker, og forlot butikken uten å merke at han eller hun var en million kroner rikere. Illustrasjonsfoto: Pantelotteriet
VINNEREN FORSVANT: En helt vanlig kunde trykket på lotteriknappen etter panting av flasker, og forlot butikken uten å merke at han eller hun var en million kroner rikere. Illustrasjonsfoto: Pantelotteriet

Ukjent person pantet flasker – gikk fra lappen med gevinst på én million kroner

Det går en intetanende pantemillionær rundt etter å ha gått fra gevinst i Spar-butikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag i forrige uke ble en kunde den heldige vinner av én million kroner i pantelotteriet i en butikk i Skånevik i Sunnhordland, skriver lokalavisen Grannar.

Vinnerlappen hang igjen

Men vedkommende vinner fikk ikke med seg hva som skjedde, for vinnerlappen hang igjen i maskinen.

Den uheldige vinneren, har etter en uke fortsatt ikke meldt seg.

– Trolig har personen ønsket å donere bort pantepengene til Røde Kors, og har trolig hastet bort fra pantemaskinen uten å ta med seg lappen, sier daglig leder i Pantelotteriet, Gaute Langdal, til TV 2.

– Lappen hang igjen i maskinen. Butikkpersonalet oppdaget lappen og låste den inn i en safe og kontaktet oss, sier han.

Heller ikke butikkpersonalet fikk med seg at noe ekstraordinært skjedde. Automaten skal spille en liten trudelutt når noen vinner, men det skal ikke kvinnen som var på jobb i butikken ha hørt.

– Det var ingen lottolyder eller noe. Det var stille og rolig på butikken og lite kunder, sa butikkmedarbeider Angelica Haga Bull-Tornøe til NRK tirsdag.

Lite håp om å finne vinner

Pantelotteriet gikk ut med etterlysning, men ingen har meldt seg. Nå svinner håpet om å finne vinneren.

– Det er nok liten sjanse for at vi skal klare å identifisere rett person. Man må ha ganske gode bevis for å dokumentere at man er rett vinner, sier Langdal.

Butikken har ikke videoovervåking som kan fange opp hvem som panter, og butikkmedarbeideren la ikke merke til hvem som pantet flasker denne dagen.

Loddet er nå i Pantelotteriets besittelse, og klarer man ikke spore opp vinneren innen 90 dager tilfaller gevinsten på en million Røde Kors.

Langdal sier det er ganske vanlig at folk lar være å hente ut de minste gevinstene på 50 og 100 kroner, men at det aldri har skjedd at noen har latt være å hente ut en hel million.