Rooney: – Jeg kan kontrollere og diktere kamper fra midtbanen

Wayne Rooney avviser at han er «over toppen» og vil kjempe seg tilbake på laget i Manchester United.

Englands landslagskaptein Wayne Rooney har opplevd en tung sesong i Premier League.

Etter å ha startet de tre første kampene, ble han satt ut av laget etter sin svake forestilling mot Watford 18. september.

Rooney har fått kritikk for å være for treig og for lite involvert i spillet, og i engelske medier har flere eksperter uttalt at de mener angriperen «er over toppen» som fotballspiller.

På en pressekonferanse før Englands VM-kvalifiseringskamp mot Malta førstkommende lørdag slår imidlertid Rooney kraftig tilbake mot kritikken.

– Jeg er ikke ferdig
Han avviser at han er ferdig på toppnivå og varsler at han vil kjempe knallhardt for å motbevise kritikerne.

– Jeg er ikke like rask som jeg var tidligere og aksepterte å bli utelatt fra startoppstillingen etter at jeg spilte en svak kamp mot Watford. Folk har rett til å ha sine meninger. Som fotballspiller er det normalt at du ikke får spille hele tiden og like mye som du ønsker. Men jeg er på et punkt i karrieren der jeg ønsker å spille hver kamp. Jeg er en kriger. Jeg vil kjempe meg tilbake på laget, sa Rooney på pressekonferansen.

30-åringen føler seg sikker på at han bare vil vise bedre og bedre form utover i sesongen.

– Jeg vil jobbe hardt for å forbedre formen min. I løpet av karrieren min har jeg fått mye kritikk. Men jeg er sikker på at de som kjenner meg vet at jeg vil slå tilbake. Jeg har spilt dårlig, og forstår kritikken, sier Rooney, og slår fast:

– Laget har gjort det godt, spesielt mot Leicester. Jeg forstår at jeg virkelig må jobbe hardt fremover, og benytte meg av sjansen når jeg er tilbake på laget. Dersom jeg er på benken, så vil jeg kjempe meg inn på laget, konstaterer han.

– Jeg kan kontrollere kamper fra midtbanen
Rooney legger ikke skjul på at han mener mye av kritikken mot ham er unyansert.

– Selv vet jeg at jeg kan spille bedre. Men om jeg ikke spiller godt så er det en massiv «over-hype». Det kommer fra alle kanter, så det eneste jeg kan gjøre er å fokusere på å spille best mulig, oppsummerer Manchester United-angriperen, som røper at han trives best som midtbanespiller for øyeblikket.

– Jeg føler at jeg kan kontrollere og diktere kamper fra midtbanen. Jeg sier ikke at jeg er bedre enn de andre midtbanespillerne. Men jeg sier at jeg kan spillere på et veldig høyt nivå der. Tiden vil vise hva som skjer fremover, konstaterer han.