The high winds and rain of Hurricane Matthew roar over Baracoa, Cuba, Tuesday, Oct. 4, 2016. The dangerous Category 4 storm blew ashore around dawn in Haiti. It unloaded heavy rain as it swirled on toward a lightly populated part of Cuba and the Bahamas. (AP Photo/Ramon Espinosa)
The high winds and rain of Hurricane Matthew roar over Baracoa, Cuba, Tuesday, Oct. 4, 2016. The dangerous Category 4 storm blew ashore around dawn in Haiti. It unloaded heavy rain as it swirled on toward a lightly populated part of Cuba and the Bahamas. (AP Photo/Ramon Espinosa) Foto: Ramon Espinosa

Minst elleve døde av orkanen Matthew i Karibien

Orkanen Matthew raste tirsdag inn over Haiti og rev ned trær og hustak i fattige områder. Så langt har orkanen resultert i elleve dødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vindhastigheten var på det kraftigste oppe i over 230 kilometer i timen, og i tillegg til vinden førte store nedbørsmengder til flom og ødeleggelser på infrastrukturen.

Ingen har fremdeles oversikt over skadene i det fattige landet der 55.000 mennesker bor under skikkelig tak over hodet.

Den sørlige delen av Haiti er avskåret fra resten av landet etter at ei bru ble ødelagt i det som er det kraftigste uværet i landet på mange år.

Brua ligger på Route Nationale 2, den eneste veien som leder fra den sørlige delen av landet til hovedstaden Port-au-Prince.

– Det holdes et krisemøte for å få gjenopprettet tilgangen, men det kommer til å bli vanskelig å finne en alternativ rute, sier talsmann for sivilforsvaret, Edgar Celestin.

Minst fem personer skal ha omkommet i uværet i Haiti, deriblant en 26 år gammel mann som druknet da han prøve å redde et barn som falt ut i en oversvømt elv.

Barnet ble reddet. Ordføreren i byen Petit-Goâve opplyser at to personer har omkommet i byen, inkludert en kvinne som ble drept av en fallende strømstolpe.

I tillegg til dødsfallene i Haiti er det meldt om fire dødsfall i nabolandet Den dominikanske republikk og ett i både Colombia og i øystaten Saint Vincent og Grenadinene. (©NTB)