Dommersjefen: – Sogndal-spissen skulle vært utvist

Sogndals Martin Ramsland var heldig som fikk bli på banen mot Brann.

– Spilleren kommer med stor fart, går inn i kroppen på motspiller på en brutal måte med unødig stor kraft og intensitet, og en stor fare for å skade spilleren. Et rødt kort for alvorlig brudd på spilleregelen.

Det sier dommersjef Terje Hauge om den mest kontroversielle situasjonen i helgens Tippeliga-runde.

Bøverbru-dommer Martin Lundby nøyde seg med gult kort til kraftspissen fra Sogndal, mens Brann-stopper Bismar Acosta fikk det røde i tumultene som oppsto etter Martin Ramslands overfall.

– Brann-stopperen setter hånd/arm opp i ansiktet på motstander, det anses som voldsom opptreden og rødt kort, lyder konklusjonen fra NFF-dommerseksjonens faggruppe, som består av fire medlemmer. Gruppen har møte hver mandag, og «fasiten» sendes ut til dommere og observatører som råd og veiledning etter hver Tippeliga-runde.

– Dette er ingen kritikk, men pedagogisk veiledning til hjelp for alle involverte i Fotball-Norge, understreker Terje Hauge.

– Vi ønsker jo at alle skal bli bedre og lære både av det som var bra og det som ble feil.

I kampen mellom Aalesund og Odd fikk gjestene fra Skien annullert en scoring for offside på Riku Riski.

– En korrekt avgjørelse, fastslår Terje Hauge.

– En offsideplassert Odd-spiller oppsøker ball, og hopper unna ballen i det den passerer han. Denne bevegelsen gjør han tett på ball og tett på keeper, og i farlig område nær målfeltet. Spilleren anses på bakgrunn av dette å gjøre en klar bevegelse som klart påvirker motspillers mulighet til å spille ballen. Gneist-dommer Kai Erik Steen og hans assistenter gjorde helt rett.

I Fotballkveld på TV 2 Zebra søndag kveld mente Mini at Odd-scoringen burde vært godkjent. Dommersjef Terje Hauge er ikke enig.

 Mini om Odds annullerte scoring: – Skulle vært 1-0 til Odd