RISIKERER LIVSTID: Justin Ross Harris er tiltalt for å ha drept sin 22 måneder gamle sønn. Foto: Politiet/Facebook
RISIKERER LIVSTID: Justin Ross Harris er tiltalt for å ha drept sin 22 måneder gamle sønn. Foto: Politiet/Facebook

Cooper (22 mnd) døde i bilen mens faren «sextet» – mener ettåringen ble etterlatt med vilje

Faren til avdøde Cooper (22 mnd) risikerer fengsel fordi påtalemyndigheten mener han etterlot sønnen i en glovarm bil med vilje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justin Ross Harris fra Georgia i USA risikerer nå livstid i fengsel for å ha mishandlet og drept sin 22 måneder gamle sønn, Cooper, i juni i 2014, skriver CNN.

Harris plasserte Cooper i barnesetet bak i bilen sin om morgenen, før han kjørte av gårde og parkerte på jobb – uten å ta med Cooper ut.

Her ble ettåringen sittende i hele syv timer i sommervarmen, før han ble funnet død.

Påtalemyndigheten mener at Harris forlot sønnen sin i bilen med vilje for å «flykte fra ansvaret rundt familielivet og for å fokusere på seksuell omgang med prostituerte og unge kvinner».

Det skriver CBS News.

Glemte sønnen

Harris har forklart at han glemte å sette sønnen av i barnehagen, og at det var et uhell at Cooper ble sittende i den varme bilen.

Dette er en forklaring påtalemyndigheten ikke fester lit til. Årsaken skal være tekstmeldinger de har funnet på Harris’ mobil, samt hvordan han reagerte da han ble pågrepet.

Han viste reagerte knapt da ha fikk vite at sønnen var død.

– Han klagde over at det var varmt i baksetet av patruljebilen, sier aktor Chuck Boring om Harris’ reaksjon etter å ha blitt pågrepet, ifølge Metro.

Satt på jobb og sendte sex-meldinger

Mens sønnen satt i bilen, skal Harris ha holdt seg opptatt med å sende flere meldinger til forskjellige kvinner, som for det meste handlet om sex.

Harris kom ut til bilen en gang i lunsjpausen sin for å legge vekk noen lyspærer han hadde kjøpt. Selv hevder han at han heller ikke da så Cooper.

Etter jobb skal Harris også ha satt seg inn i bilen og kjørt et stykke før han sjekket tilstanden til sønnen. Cooper var da allerede død, og ifølge rettspapirene skal det ha stinket så intenst i bilen at det var usannsynlig at Harris ikke merket det.

Til slutt kjørte Harris inn på parkeringen til et kjøpesenter og ba om hjelp. Da var det for sent. Vitner på stedet fortalte at Harris skrek og hyperventilerte.