17 år gammel jente ranet i kiosk i Oslo

Oslo-politiet mistenker at det er en serieransmann som står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo-politiet jakter en mann i 20-årene etter at T-banekiosken på Hovseter ble ranet med kniv. Han er mistenkt for ran av ytterligere to kiosker og en butikk de siste fire dagene.

Det er en rekke likhetstrekk mellom de fire ranene – både hva gjelder gjerningsmannens modus, valg av ransmål og det geografiske området ranene er blitt begått i, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

En 17 år gammel jente var på jobb i Narvesen-kiosken på Hovseter T-banestasjon da gjerningsmannen kom, viftet med en kniv og truet til seg penger tirsdag ettermiddag. Politiet vil ikke opplyse hvor mye penger mannen fikk med seg, men bekrefter at det dreier seg om et relativt lite beløp.

– Vi etterforsker om det er noen sammenheng med tre andre ran som er begått i Oslo vest og i Bærum de siste dagene. Et av fellestrekkene er at det er kiosker og mindre butikker som er ranet, sier Hekkelstrand til NTB.

Natt til fredag ble 7-Eleven-kiosken i Bogstadveien og Shell-stasjonen i Holmenkollveien ranet med kniv. Politiet opplyste allerede samme natt at det var overveiende sannsynlig at den samme gjerningsmannen sto bak begge ranene.

Søndag morgen ble Joker-butikken på Eiksmarka i Bærum ranet. Også her ble det brukt kniv. Gjerningsmannen fikk bare med seg seks snusbokser. (©NTB)