I STRUPEN PÅ OBAMA: Det var under en tale til de militære troppene at president Rodrigo Duterte igjen gikk hardt ut mot president Barack Obama. Foto: REUTERS.
I STRUPEN PÅ OBAMA: Det var under en tale til de militære troppene at president Rodrigo Duterte igjen gikk hardt ut mot president Barack Obama. Foto: REUTERS. Foto: Romeo Ranoco

Ny tirade fra Duterte: – Dra til helvete, herr Obama

Filippinenes president langer på nytt ut mot USA og Barack Obama etter kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kontroversielle presidenten, som har skapt oversikter for sitt blodige korstog mot kriminelle i sitt eget land, sparer ikke på ordene når han igjen kritiserer USA for å nekte å selge våpen til ham.

Under en måned etter at han beklaget til Obama for at han kalte ham «horunge», går han igjen til angrep.

– Hvis du ikke vil selge våpen, kan jeg gå til Russland. Jeg sendte generalene til Russland, og Russland sa «ikke vær bekymret, vi har alt du trenger og vil gi det til deg», sa Rodrigo Duterte i en tale tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Dreper gjerne narkomane

Mer en 3400 mennesker har blitt drept i Dutertes krig mot narkotika på Filippinene.

Duterte har tidligere truet med å spise medlemmer av terrororganisasjonen Aby Sayyaf rå, og sagt at narkomane ikke er mennesker.

– Hitler massakrerte tre millioner jøder, jeg slakter mer enn gjerne tre millioner narkomane, sa presidenten før helgen.

Som en respons på den blodige krigen mot narkotika har USA nektet å selge visse våpentyper til landet. Duterte på sin side truer med å avslutte USAs tillatelse til å ha en base for humanitær og maritim respons på Filippinene.

– Dra til helvete

Duterte mener Obama og USAs utenriksdepartement burde støtte ham i hans kamp mot narkotikakriminalitet, i stedet for å kritisere antallet drepte.

– I stedet for å hjelpe oss var utenriksdepartementet de første til å angripe oss. Så du kan dra til helvete, herr Obama. Du kan dra til helvete, sa Duterte, ifølge Reuters.

I samme tirade angrep han også EU, som også har kritisert hans taktikk for å bekjempe narkotikaproblemet.

– EU bør heller velge skjærsilden. Helvete er allerede fullt. Hvorfor skal jeg være redd for deg?

Etter den famøse «horunge»-uttalelsen avlyste USAs president Barack Obama et planlagt møte med den omstridte presidenten i Laos.

Kalte Obama «horeunge», mistet møte og beklagde uttalelse