X Games får 18 millioner i statsstøtte

Med totalt 18 millioner i støtte over statsbudsjettet ligger alt til rette for X Games Norway på Hafjell i 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver X Games Norway i en pressemelding.

Etter at det ble klart at Oslo kommune sa nei til et nytt X Games var midler over statsbudsjettet det som kunne redde et event på Hafjell.

I vår fikk X Games åtte millioner kroner i revidert budsjett, mens det tirsdag ble klart at de nå får ti millioner kroner ekstra.

– Med dagens gledelige melding er vi et langt skritt videre mot å gi alle actionsportfans en hyggelig beskjed innen kort tid, sier Henning Andersen i SAHR, som leder X Games Norway-prosjektet på oppdrag fra TV 2.

Før det konkluderes endelig om et X Games på Hafjell krever Andersen at byrådet i Oslo svarer på spørsmål om bruk av oppsparte sponsor- og billettinntekter fra 2016-arangementet. Lokal finansiering i Hafjell må på plass, mens nasjonale sponsorer må bekreftes.

– Nå kommer vi med de ti millionene som Venstre fikk inn som krav. Det er det regjeringen leverer i statsbudsjettet på torsdag. Vi mener at X Games var et fantastisk flott prosjekt og et arrangement som ble veldig positivt mottatt – og ikke minst var det fantastisk norgesreklame, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) til VG.