City-profil: – Guardiola isolerer oss fra omverdenen

Manchester Citys Pablo Zabaleta avslører Pep Guardiolas knallharde regler på Etihad.

Pep Guardiola er kjent for å stille svært tøffe krav til sine spillere.

Etter at spanjolen overtok Manchester City i sommer har han ledet han klubben til seks strake seire i Premier League før nederlaget omsider kom mot Tottenham forrige helg.

Se hvordan Tottenham slo City øverst!

Resultatene har imidlertid ikke kommet av seg selv. Manchester City-profilen Pablo Zabaleta røper i et intervju med argentinske TyC Sports at Pep Guardiola leder laget med jernhånd.

– Vi holdes isolert fra omverdenen
Barcelonas og Bayern Münchens tidligere trener har nemlig innført en rekke svært strenge regler for spillerne på Etihad.

– Vi får ikke lov til å surfe på internett når vi er på treningsanlegget eller stadion. Vi holdes isolert fra omverden og får ikke en gang bruke våre mobiltelefoner og 3G-nettet, sier høyrebacken til TyC Sports.

Årsaken er at Guardiola ønsker at spillerne skal prate med hverandre fremfor å sitte med nettbrett og mobiltelefonen i hendene under samlingene med laget.

– Han tvinger oss til å spise sammen både ved frokost og ved lunsj, avslører Pablo Zabaleta.

Forbud mot pizza og brus
Tidligere har Pablo Zabaletas lagkamerat Gaël Clichy røpet at Pep Guardiola forbyr Manchester City-spillerne usunn mat.

Spillerne har fått forbud både mot brus og pizza.

– Får du opplyst at din idealvekt er 60 kilo og du veier 70 kilo så får du ikke spille ettersom du lettere kan få skader og ødelegge for laget. Han har talt helt bort sukkerholdige drikker som saft, brus og til og med lagt ned forbud mot pizza. All tung, fet mat er helt forbudt, sa Gaël Clichy til engelske medier.

Etter sju serierunder topper Manchester City Premier League-tabellen med 18 poeng. Det er ett poeng mer enn tabelltoer Tottenham.