UTEN JOBB: Ryan Giggs er fremdeles uten jobb etter at Swansea-jobben gikk til Bob Bradley. FOTO: Scanpix
UTEN JOBB: Ryan Giggs er fremdeles uten jobb etter at Swansea-jobben gikk til Bob Bradley. FOTO: Scanpix Foto: Paul Ellis

– Giggs floppet fullstendig på Swansea-intervju

Ryan Giggs var førstevalget til jobben som ny manager i Swansea. Etter intervjuet skal imidlertid klubben ha endret mening.

Swansea bekreftet mandag at sparkede Francesco Guidolin blir erstattet av Stabæks tidligere suksesstrener Bob Bradley.

Men nå hevder den engelske avisen The Daily Mail at Manchester United-legenden Ryan Giggs var førstevalget.

Ifølge avisen var Ryan Giggs i samtaler med klubbens leder Huw Jenkins.

Der skal imidlertid Giggs ikke ha lykkes med å imponere nok til å få jobben.

Fikk kalde føtter etter Giggs-intervju
Swansea skal ha fått kalde føtter etter intervjuet med 42-åringen, som bare hadde et midlertidig opphold som hovedmanager i Manchester United å vise til.

– Giggs var sikker på å lande sin første permanente managerjobb etter intervjuet med Jenkins forrige uke. Men Swansea mente Giggs ikke hadde nok erfaring og intervjuet ble en skuffelse som ødela waliserens sjanser til å få jobben, skriver The Daily Mail, og viser til sentrale kilder i Swansea.

– Dette var en gedigen skuffelse for Giggs, som allerede hadde skissert sitt trenerteam i Swansea med sin tidligere lagkamerat Nicky Butt som assistentmanager, hevder avisen.

Det er for øvrig andre gang på kort tid Ryan Giggs mister en trenerjobb. Han hadde håpet på å bli José Mourinhos assistentmanager i Manchester United i sommer, men portugiseren valgte som kjent å gi oppdraget til sin mangeårige assistent Rui Filipe da Cunha Faria.

Bob Bradley, som ledet Stabæk til bronse i Tippeligaen forrige sesong, skal på sin side ha imponert Swansea-ledelsen så mye under intervjuet at han ble tilbudt managerjobben umiddelbart.

Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2019.

– Mer enn god nok for Premier League
Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk er ikke overrasket over at Bradley omsider fikk seg en managerjobb i Premier League.

– Nei, han er mer enn god nok til det. Dette fortjener Bradley virkelig mye. Han har jobbet hardt over mange år, og har kvaliteter nok til å lede lag i de beste ligaene. Det er veldig gøy at han har fått muligheten til dette, selv om veien kanskje har vært litt vanskelig for ham med tanke på at han er amerikaner, sier Inge André Olsen til TV 2 Sporten.

– Hva kan Bradley utrette i Swansea?

– Han har kapasitet til å lede og utvikle lag i alle ligaer. Han spiller god og postiv fotball. Men det er klart på det nivået han kommer nå så er han også avhengig av størrelsen på lommeboken til han som eier klubben. Men på treningsfeltet er Bob Bradley mer enn god nok. Han er en fantastisk fyr og en svært dyktlig leder, skryter Olsen.

Bob Bradleys første oppdrag blir Premier League-møtet mot Arsenal 15. oktober.