– Dette kan bli den viktigste modellen siden Bobla

Viser fram konseptbil med rekkevidde på 600 kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tok litt tid, men da VW først kom i gang med elbilsatsingen sin, ja, da gikk det fort. Både e-Golf og e-up! har vist seg å være populære, ikke minst i Norge.

I årene framover skal det komme en rekke nye og elektriske modeller fra merket.

Under bilutstillingen i Paris presenterer de to nyheter som sier litt om veien videre. Nye e-Golf er på plass. Den kommer til Norge til våren, og byr på økt rekkevidde og en del nyheter på utstyrssiden.

Men bilen som virkelig viser fram vyene, er konseptet ID (Iconic Design). En elbil med svært god plass, rekkevidde på opptil 600 kilometer – og 170 hk.

Norske elbil-favoritt skal gå lengre

ID kan, med noen realtivt beskjedne designendringer, bli et vanlig syn i trafikken om ikke så mange år.
ID kan, med noen realtivt beskjedne designendringer, bli et vanlig syn i trafikken om ikke så mange år.

Kommer senest i 2020

ID er i utvendige mål omtrent på størrelsen med en VW Golf, mens den innvendige plassen skal være på nivå med betydelig større biler, som for eksempel Passat.

Konseptet har bakhjulsdrift, kan lades induktivt (uten kabel), bygger på en helt ny plattform (MEB) og produksjonsmodellen skal være klar senest i 2020.

Såpass hårete er ambisjonene til den tyske bilprodusenten, at de tar mål av seg å selge en million elbiler årlig i 2025.

– ID kan bli den viktigste modellomveltningen fra Volkswagen siden lanseringen av Bobla i 1938 og Golf i 1974, sier Volkswagen i sin pressemelding.

Hør og se mer om ID og VWs framtidsvisjoner i klippet øverst i saken:

Denne bilen ofret VW på grunn av Dieselgate