Snart kommer denne til Norge!

Både folkelig modell og ny versting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Honda har med seg en konseptbil som virkelig får blodet til å bruse hos mange besøkende under bilutstillingen i Paris. Vi snakker om neste generasjon av Civic Type R.

Bilen er riktignok en konseptutgave, men Honda pleier å ende opp med en produksjonsmodell som er rimelig indentisk. Heldigvis, i dette tilfellet. For det er ingen tvil om at bilen vi fikk se i Paris virket lovende for hva vi har i vente.

– Dette er helt rått. Den får langt over 300 hk, og de som synes den forrige var rå, bør absolutt komme tilbake neste år og prøve denne, sier informasjonssjef i Honda Norge, Tom Gullkrona Skoglund.

Sjelden Honda: – Jeg siklet på denne i flere år

Slik ser hekken på nye nye Civic Type R ut. Dette er riktignok en konseptbil, men mye tyder på at produksjonsmodellen blir veldig lik ...
Slik ser hekken på nye nye Civic Type R ut. Dette er riktignok en konseptbil, men mye tyder på at produksjonsmodellen blir veldig lik ...

Mer folkelig modell

Dagens Civic R har 310 hk og forhjulstrekk. Med "langt over 300 hk", skulle en kanskje forvente at det er på tide med firehjulsdrift. Men det får vi ikke bekreftet.

Det som imidlertid er klart, er at vi i mars neste år får den helt nye generasjonen av Civic – også i en mer folkelig versjon.

Den kommer blant annet med to helt nye motorer, en av dem en 1-liters bensinmotor, som det knyttes store forventninger til.

Her i Norge kan det bli en viktig modell. Honda-salget har vært svakt i flere år, da kommer det godt med å få en helt ny modell i den store Golf-klassen.

Se og hør mer om de nye modellene til Honda i klippet øverst i saken.

– Dette er en ekstremt morsom bil