Rosenborgs nye stjerneskudd: – Det er helt surrealistisk

Erlend Dahl Reitan (19) har tatt Lerkendal med storm.

– Plutselig bare havner ballen i mine bein, jeg lukker øynene og er vel litt heldig at den går inn der. Men det var en deilig følelse!

Slik oppsummerer Rosenborgs nye stjerneskudd scoringen mot Vålerenga søndag kveld. 19-åringen står med to mål på to kamper og har for alvor markert seg for hjemmefansen.

Debuten mot Start kom for drøyt to uker siden, og endte med straffescoring på overtid.

Mushaga Bakenga sto klar på elleve meter, da Kjernen tvang unggutten fram til straffemerket ved å synge navnet hans.

Ballen ble satt knallhardt i mål bak Start-keeper Håkon Opdal og backen fikk en drømmedebut foran Lerkendal-publikummet.

– Det er litt morsomt. Backspillere scorer jo normalt sett ikke mange mål, og jeg er jo egentlig ingen målscorer, sier trønderen og ler.

Debuten mot Start ble en stor opplevelse, men Vålerenga-besøk foran snaut 20 000 på Lerkendal, gjorde enda større inntrykk.

– Det var helt surrealistisk. Rett før dommeren blåste av så jeg opp på tribunen og jeg så nesten ikke et sete. Det var frysninger nedover ryggen.

Arbeidsjern

Han kom til Rosenborg som 14-åring, men var aldri noe stortalent da han vokste opp.

– Jeg husker da jeg kom hit, jeg ble utelatt fra troppene til alle de store kampene og alle de viktige turneringene. Jeg var blant de klart dårligste sammenlignet med de på samme alder. Men jeg jobbet hardt og har aldri gitt opp troen på at jeg kan slå gjennom. Jeg er vel et arbeidsjern, forteller Reitan.

Belønningen kom da han ble tatt opp i A-lagstroppen i fjor, og nå har fått sjansen i to kamper på øverste nivå.

Misfornøyd Helland

Pål André Helland serverte Reitan på scoringen, og løp bort til unggutten for å feire, men måtte se seg snytt da backen rev seg løs og satte kurs mot Ingebrigtsen på sidelinja.

– Han er den som har gitt meg muligheten i Tippeligaen og jeg ønsket å vise hvor takknemlig jeg er. Ikke bare til han, men for alle rundt i klubben, sier backen.

– Erlend skjønner det, da er det større sjanse for å spille mer. Det er jeg som bestemmer laget, det er det ikke Pål (Helland) som gjør, kontrer RBK-sjefen og ler.

Se intervju med Erlend Dahl Reitan øverst i saken!