Den nye generasjonen går foran for et sunnere kjøkken

Anna Louise Gundersen Tronvold (11) vikarierer i Wenches kjøkken, og skal lære deg hvordan man enkelt lager tomatsuppe uten å nærme deg en Toro-pose. Med seg i studio har hun matrådgiver Britt Marlene Kåsin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tomatsuppe med egg

4 porsjoner

Dette trenger du:

• 4 egg

• 1 løk

• 2 båter hvitløk

• 2 bokser hakkede tomater

• 8 dl vann

• 1 ss margarin eller smør

• 4 ss tomatpuré

• 2 stk buljongterning

• 1 ss sukker

• 2 ts basilikum

• Smak til med pepper og eventuelt friske urter

Slik gjør du:

Kokte egg:

DEILIG HØSTMAT: Tomatsuppe laget fra bunnen av! Foto: TV 2
DEILIG HØSTMAT: Tomatsuppe laget fra bunnen av! Foto: TV 2

Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk gjerne et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.

Skru kokeplaten på høy varme.

Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke.

Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet.

Skyll eggene i kaldt vann (når vi skyller kokte egg i kaldt vann, løsner skallet lettere).

Tomatsuppe:

Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter.

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet.

Hakk hvitløken i små biter.

Åpne tomatboksene, og sett dem i nærheten.

Du trenger dem litt senere i oppskriften.

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme.

Ha i margarin eller smør.

Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse.

Stek på middels varme i 3 minutter.

Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg.

Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør underveis.

Ha i hakket tomat, vann, buljongterninger og sukker.

Sett kokeplaten på full varme.

Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter.

Ha i basilikum og skru av kokeplaten.

Sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag.

Pass på så du ikke brenner deg på den varme suppen.

Sett stikkontakten til stavmikseren i støpselet.

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre.

Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig.

Kjør suppen til den er jevn.

Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.

Du kan også smake til med friske urter.

Skrell eggene og del dem i to.

Server tomatsuppen i skåler, med to halve egg i hver skål.