Wikileaks varsleR storavsløring i de kommende ukene:

 – Vi vil komme med avsløringer som er relevante for det amerikanske valget

Det var knyttet store forventninger til at Wikileaks ville komme med avsløringer om demokratens presidentkandidat Hillary Clinton tirsdag, men de måtte skuffe de oppmøtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wikileaks holdt tirsdag formiddag en pressekonferanse i Berlin der de på forhånd hadde sagt de ville komme med avsløringer om demokratens presidentkandidat Hillary Clinton.

Wikileaks har blant annet delt en artikkel av Trepundit på Twitter, der de skriver at Clinton foreslo et droneangrep mot Wikileaks-grunnlegger Julian Assange.

Assange deltok på pressekonferanse via videolink fra Ecuadors ambassade i London, hvor han i flere år har oppholdt seg. Han måtte skuffe dem som hadde ventet seg store avsløringer.

– Vi er blitt feilsitert i mediene på dette, det er feil at det kommer store avsløringer som vil velte Clinton i dag. Fram mot valget vil vi derimot komme med en rekke avsløringer som er relevant for det amerikanske presidentvalget, sier Assange.

Overraskelse

Wikileaks pressekonferansen handlet om fortiden, nåtiden og fremtiden for organisasjonen.

De sa de vil fortsette med å komme med store avsløringer som er relevante for folk over hele verden.

Søndag skrev Trump-rådgiver og republikaner Roger Stone på Twitter at Hillary Clinton ville være ferdig etter avsløringene som ville komme fram tirsdag. Stone er en av Donald Trumps nærmeste medarbeidere, og tok dermed grundig feil.

Stone er en av Trumps mest kontroversielle spin-doktorer, og kommer jevnlig med drøye påstander om Clinton som ikke holder vann.

Stone understreker ovenfor CBS News at han ikke har sett dokumentene som han mente skulle offentliggjøres tirsdag, men han hevdet å være i kontakt med Assange.

Trump i hardt vær

Julian Assange oppholder seg på Ecuadors ambassade i London. Der har han bodd siden 2012, da USA utstedte en arrestordre på ham etter at han er blitt anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige.

Sist helg ble Assange intervjuet i den tyske avisen Der Spiegel. Der ble han blant annet konfrontert med kritikk som har kommet mot Wikileaks den siste tiden. Kritikken har blant annet gått på at de ukritisk publiserer dokumenter fra Russland og at de støtter Donald Trump i valgkampen.

– Motgangen har herdet oss. Vi tror på det vi gjør. Hvis man blir presset må man dytte tilbake, sa Assange til dette.

Opprinnelig skulle onsdagens pressekonferanse holdes fra balkongen ved ambassaden, men av sikkerhetsmessige grunner vil den heller foregå via videolink til Berlin.

Assange har tidligere vært klart på at han ikke er tilhenger av Clinton.

Også republikanernes presidentkandidat Donald Trump har vært i hardt vær den siste tiden.

Mandag ble det kjent at Trump under innspillingen av reality-programmet The Apprentice, som han ledet, brukte svært sexistisk språk ovenfor de kvinnelige deltakerne og ansatte i produksjonen.

Ifølge AP kommenterte Trump brystene til de kvinnelige deltakerne. Han snakket også høylytt om hvem av dem han kunne tenke seg å ha sex med.