BUSS, IKKE TOG: Den pågående togstreiken blant lokomotivførerne i NSB gjør at mange tar buss i stedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BUSS, IKKE TOG: Den pågående togstreiken blant lokomotivførerne i NSB gjør at mange tar buss i stedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

20.000 passasjerer blir rammet når streiken trappes opp

Totalt er 62 lokførere som er stasjonert i Moss og Ski ute i streik etter opptrappingen som skjer lørdag. Rundt 20.000 daglige passasjerer på Østfoldbanen blir rammet hardt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det Aftenposten erfarer, vil opptrappingen i praksis innebære at NSB ikke vil kjøre lokaltog fra Moss og Ski til Oslo S. Noen avganger fra Halden til Oslo kan imidlertid bli kjørt.

– Det kan se slik ut, men det vet vi ikke ennå. Planleggingen er i full gang, og vi får svar på dette tirsdag formiddag, sier pressetalsperson Håkon Myhre i NSB.

Rundt 20.000 mennesker reiser med Østfoldbanen daglig.

I den varslede opptrappingen, som trer i kraft fra og med lørdag, blir blant annet 33 lokførere som har kontorsted i Moss tatt ut i streik. Fra før streiker 29 lokførere med kontorsted i Ski. I tillegg blir tre lokførere som er stasjonert i Oslo og seks som er stasjonert i Bergen tatt ut i streik lørdag.

Streiken i Lokomotivmannsforbundet startet torsdag etter at meklingen mellom LO Stat og Spekter, som representerer henholdsvis Norsk Lokomotivmannsforbund og NSB, brøt sammen. (©NTB)