I HARDT VÆR: Republikanernes presidentkandidat, her fotografert i Florida forrige uke, er under gransking. Foto: AFP.
I HARDT VÆR: Republikanernes presidentkandidat, her fotografert i Florida forrige uke, er under gransking. Foto: AFP. Foto: Jewel Samad

Statsadvokat: –Trumps penge-innsamling i New York er ulovlig

Statsadvokaten i New York beordrer Trumps stiftelse å stoppe innsamling av penger umiddelbart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge statsadvokaten i New York er ikke Trump Foundation registrert for å drive pengeinnsamling til valgkampen i delstaten.

Donald Trumps stiftelse har brutt loven i New York, slår statsadvokat Eric Schneiderman fast.

Ifølge Schneiderman er Donald J. Trump Foundation ikke registrert som en veldedig stiftelse i New York, og den driver dermed ulovlig.

New Yorks statsadvokat har derfor bedt Trump-stiftelsen om straks å innstille virksomheten, siden de verken har registrert seg hos de rette instanser eller har lagt fram årlige regnskap slik loven krever.

James Sheehan ved statsadvokatens kontor sier at dersom Trump ikke stanser innsamlingen umiddelbart, og ikke leverer alle økonomiske rapportere innen 15 dager, vil dette bli sett på som en pågående svindel mot New Yorks innbyggere.

Statsadvokatens kontor sier loven krever enn annen registrering enn det stiftelsen har for å samle inn mer enn 25.000 dollar i året fra allmenheten.

Trump Foundation er under etterforskning etter flere rapporter i amerikansk media om at stiftelsens innsamlede midler har gått til Donald Trump personlig.