PÅ BOKSESTEVNE: Ole «Lukkøye» Klemetsen var på plass i Oslo Spektrum og så Cecilia Brækhus mot Anne-Sophie Mathis.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ BOKSESTEVNE: Ole «Lukkøye» Klemetsen var på plass i Oslo Spektrum og så Cecilia Brækhus mot Anne-Sophie Mathis. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

«Lukkøye» tror det norske folk vil ha mer proffboksing

Ole Klemetsen forstår skepsisen, men tror det norske folk fikk mersmak etter Cecilia Brækhus-stevnet.

Da Cecilia Brækhus slo knockout på franske Anne-Sophie Mathis lørdag, så var det første gang det ble arrangert proffboksingkamper i Norge siden 1981.

Etter å ha sett en blodig Mathis henge i tauene, har kritikerne kommet på banen og krevd å få fjernet legaliseringen.

– Selv om ikke hver enkelt kamp betyr at en utøver kan få akutte skader eller livstruende skader, kan mange små hodeskader i løpet av karrieren gi betydelig risiko for senskader med kognitiv svikt, sier leder for Norsk nevrologisk forening, Anne Hege Aamodt, til TV 2.

Forstår skepsisen
Tidligere proffbokser Ole «Lukkøye» Klemetsen var til stede i Oslo Spektrum på lørdag. Han skjønner at det er folk som er skeptisk til proffboksing som idrett.

– Det gjør jeg. Men det er først og fremst personen som ønsker å gjøre dette sitt valg. Men jeg skjønner absolutt folk som har motsatt mening og er skeptisk, sier han.

Klemetsen er glad forbudet er opphevet, og mener at folk bør få velge selv om de ønsker å drive med idretten. Ikke bli styrt av hva politikerne mener.

– Litt risiko og action må vi ha
– Hvorfor gidder folk å røyke? Hvorfor gidder folk å drikke alkohol? Hvorfor gidder folk å gå over gaten? Hvorfor gidder folk å gjøre så mange ting som er farlig? Vi må først og fremst få bestemme selv. Litt risiko og action må vi ha i livene våre ellers så kan vi ikke bevege oss ut av sofaen, mener «Lukkøye».

Klemetsen var selv proffbokser i ni år. Han fikk aldri bokse i Norge.

Men etter å ha fått med seg Brækhus-stevnet ringside, så er han sikker på at det norske folk er klar for mer proffboksing.

– Etter den spenningen vi fikk på lørdag, så vil folk ha mer av dette. Endelig har Brækhus & co fått til dette. Det ga mersmak for meg og de andre som var der. Det var litt av et arrangement og kamper. Dette må vi få mer av. Folket vil ha mer av dette, tror Klemetsen.