JOBBET SAMMEN: 30-åringen (med ryggen til) og den medtiltalte nærmer seg neste offer (kvinnen med skjerf) på utestedet F6 på Frogner. Like etterpå er bankkortet hennes stjålet. Foto: Overvåkningsbilder/Politiet.
JOBBET SAMMEN: 30-åringen (med ryggen til) og den medtiltalte nærmer seg neste offer (kvinnen med skjerf) på utestedet F6 på Frogner. Like etterpå er bankkortet hennes stjålet. Foto: Overvåkningsbilder/Politiet.

RUNDLURTE INTETANENDE festgjengere:

PIN-tyver dømt etter Oslo-raid

Tre rumenske menn som i løpet av en helg klarte å ta ut 135.000 kroner på stjålne bankkort må i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To av de de tre mennene ble i Oslo tingrett dømt til fengsel i to år og fem måneder, mens tredjemann ble dømt til to års fengsel.

Dommen som falt 22. september var enstemmig.

Som TV 2 har fortalt tidligere gikk de utspekulerte PIN-kodetyvene effektivt og systematisk til verks da de lurte til seg 20 koder fra gjester på tre utesteder i Oslo i januar i år.

Tok ut store pengebeløp

Bare på det ene utestedet lurte de til seg 16 PIN-koder før de stjal ofrenes bankkort.

Deretter tok de ut en rekke større og mindre pengebeløp fra minibanker i Oslo sentrum.

Med base på et hotellrom i Oslo sentrum klarte de på tre kvelder å ta ut nærmere 135.000 kroner fra minibanker i Oslo sentrum.

Mandag 25. januar ble alle tre pågrepet, rett før de skulle ta toget til Stockholm. Overvåkningsbilder fra utestedene og minibankene gjorde at politiet, med sivile politifolk fra Vinningsgruppen, klarte å ta de tre rumenerne på Oslo sentralbanestasjon.

Tiltalt: – Angrer veldig

Mens personen politiet mener er hovedmannen kun erkjente straffskyld for deler av tiltalen, har en 30 år gammel småbarnsfar valgt å tilstå alle forhold.

Han hevder han trodde han skulle hjelpe den medtiltalte 39-åringen med å kjøpe bildekk i Norge. At det endte med omfattende tyverier, sier han er tungt å tenke på.

– Jeg angrer veldig og ønsker å be om unnskyldning for både de økonomiske tapene jeg har påført ofrene og den emosjonelle påkjenningen, sa 30-åringen da han forklarte seg i Oslo tingrett.

I tillegg til fengselsstraffene, ble de tre dømt til å betale erstatning til ofrene og en rekke bankinstitusjoner.