VIDERE: Øverst fra venstre: Thosebricks, Ramón, Maybon, Sondrey, og Emilie Adams. Nederst: Skei & PT, Emelie Hollow, Adrees og Ylva Johnsen Olaisen. FOTO: TV 2
VIDERE: Øverst fra venstre: Thosebricks, Ramón, Maybon, Sondrey, og Emilie Adams. Nederst: Skei & PT, Emelie Hollow, Adrees og Ylva Johnsen Olaisen. FOTO: TV 2 Foto: Espen Solli

FÅ OVERSIKTEN:

Disse ni artistene har fått platekontrakt i The Stream

Det ble tårevått hos både artister og artistutviklere i det siste programmet før livesendingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1200 håpefulle meldte seg på The Stream – fredag kveld ble det endelig klart hvilke ni som til slutt står igjen med platekontrakt med verdens tre største plateselskaper.

Disse artistene blir med inn livesendingene som begynner neste uke, og de gir ut låtene sine på Spotify hver uke.

Få oversikten over artistene som er signert lenger nede i artikkelen!

Tårene rant da Adrees ble signert

For 16 år gamle Andreas Estenstad, som går under artistnavnet Adrees, ble fredagens sending en tårevåt affære. Som førstemann ble han invitert inn til artistutviklerne for å få dommen.

Den var enstemmig: Alle ville gi 16-åringen platekontrakt.

– Akkurat da skjønte jeg ingenting! Det var helt sykt! Akkurat det var bare morsomt. Det som var dritkjedelig, var at jeg måtte velge, sier han til TV 2 bare minutter etter at TV-kameraene er skrudd av.

Selv om han har en platekontrakt fra Universal Music i hånda, er han ikke utelukkende glad.

– Jeg har det veldig, veldig bra! Eller, jeg kan ikke si at jeg har det veldig bra, heller. Jeg har så mange blanda følelser. Jeg er dritfornøyd med å ha en platekontrakt med Universal. Men så er jeg så sinnssykt lei meg for at jeg måtte takke nei til noen jeg har blitt dritgodt kjent med. Alle er så hyggelige personer. Det var et tøft valg.

Måtte trøste Marion Ravn

En annen fornøyd tenåring backstage i Nydalen Studios, er Eivind Wøien (17), som går under artistnavnet Maybon. Produsenten og DJen smiler fra øre til øre når TV 2 møter ham.

– Nå er jeg signert hos Sony, og det er helt sjukt! Det er litt uvirkelig, faktisk. Jeg har bare sittet på gutterommet, og når er jeg signert hos et av verdens største plateselskaper!

Da kontrakten ble signert i programmet, var det ikke bare Maybon som kjente på det store øyeblikket. Artistuvikler og Sony-representant Marion Ravn (32) brast rett og slett i gråt da hun stod på podiet for å signere.

Det ble sterkt for 17-åringen også.

– Da holdt jeg på å begynne å grine sjøl. Det var et sterkt øyeblikk! Det var utrolig rørende. Så jeg prøvde å trøste henne litt, samtidig som jeg prøvde å unngå å grine!

Her er artistene som har fått platekontrakt

Det er altså totalt ni artister som står igjen med platekontrakt i The Stream. Her får du oversikten over alle.

Sony Music har gitt platekontrakt til:

Skei & PT (Per Thomas Holtan, 27 og Kristoffer Skei, 28), rap-duo fra Steinkjer

Maybon (Eivind Wøien, 17), produsent og DJ fra Gran på Hadeland

Sondrey (Sondre Mulongo Nystrøm, 22), produsent og artist fra Øyer i Oppland

– Jeg og Sony har virkelig troen på de tre artistene vi har signert. Alle tre representerer forskjellige sjangere som er utrolig populære i dagens streaming-univers. De har alle store talent og kommer til å levere fredag etter fredag, både på Spotify og i live-sendingene på tv, sier Marion Ravn, artistutvikler for Sony Music.

Universal Music har gitt signert disse tre artistene:

Ylva Johnsen Olaisen (16), artist fra Kristiansand

Emelie Hollow (18), artist fra Vinterbro

Adrees (Andreas Estenstad, 16), artist fra Trondheim

– Universal og jeg har signert de tre artistene vi har aller mest tro på, og som vi hadde mest lyst til å jobbe med. Alle tre har sterk egenart, og evner å treffe en nerve hos publikum på hver sin måte. Jeg er sikker på at vi skal få til mye fint sammen med disse tre flotte artistene fremover, sier Espen Lind, artistutvikler for Universal Music.

Warner Music skal gi ut musikk med:

Ramón (Ramon Andresen, 17), artist fra Ski

Thosebricks (Tony Alexander Skjevik, 28), produsent, DJ og artist fra Åsnes i Hedmark

Emilie Adams (19), artist og produsent fra Jørpeland

– Vi er utrolig fornøyd med de tre artistene vi har signert. Alle tre er ekstremt dyktige og i tillegg viser de kjempetalent som låtskrivere, sier Cato Sundberg, artistutvikler for Warner Music.

Får poeng fra streaminger

I neste uke starter livesendingene i The Stream.

Artistene har allerede gitt ut sine første låter på Spotify, og skal gjøre dette ukentlig utover høsten. De som blir streamet mest gjennom uka, går inn i neste livesending med flest poeng. Når seerstemmene legges til, er det den med færrest totalpoeng som hver uke må forlate The Stream.

Den som til slutt står igjen som vinner av The Stream har først tatt nettet med storm, så blitt oppdaget og signert av ett av verdens største plateselskaper, og deretter gitt ut mye musikk som gjennom flere måneder har gjort suksess på Spotify. Vinneren er dermed allerede en beviselig suksessartist som er godt i gang med karrieren.

Se The Stream fredager klokka 20.00 på TV 2.

 Her synger Mathea (16) så vakkert at artistutviklerne bryter ut i gråt