ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som vet hvem disse to er. (Foto: Politiet) 
ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som vet hvem disse to er. (Foto: Politiet) 

Etterlyser to personer etter bortføringsmysteriet i Oslo

Politiet går ut med bilder av to menn som er etterlyst i forbindelse med at en person ble bortført i Oslo på torsdag i forrige uke. Flere av de siktede er tidligere dømt for grov kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To menn er varetektsfengslet i to uker, siktet for å bortført en lyshåret mann på Ljan i Oslo torsdag morgen. En tredje mistenkt er pågrepet og blir i ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling.

Mandag etterlyser politiet ytterligere to menn som er fotografert i området hvor bortføringen skjedde. De settes i sammenheng med selve bortføringen, opplyser Oslo politidistrikt i en pressmelding.

– Vi har forsøkt å etterlyse mennene internt i politiet uten å lykkes. Derfor ber vi nå om publikums hjelp til å identifisere dem, sier etterforskningsleder Thor Martin Elton til TV 2.

Vet ikke hvor offeret er

Politiet har ennå ikke fått kontakt med personen som er bortført. De vet ikke om han holdes fanget, er sluppet fri eller blitt drept.

– Vi frykter for at det skal skje noe alvorlig med vedkommende, i ytterste konsekvens drap, sier Elton.

Det var torsdag morgen litt før klokken ni politiet fikk melding om en det som så ut som en bortføring på en parkeringsplass ved Herregårdsveien 79B på Ljan i Oslo.

Har funnet bilen

Politiet mener at gjerningsmennene brukte en Toyota Yaris til å bortføre den ukjente, lyshårede mannen. Bilen er funnet, politiet har utført kriminaltekniske undersøkelser i den, men de skal ikke ha gjort avgjørende funn.

De tre som er pågrepet i saken, er godt kjent for politiet fra tidligere. De skal være en del av tungt kriminelt miljø på Holmlia.

Etterforskningsleder Thor Martin Elton sier til TV 2 at de siktede mennene har kapasitet til å utføre svært grov kriminalitet.

Dømt for frihetsberøvelse

En av de siktede ble dømt for frihetsberøvelse allerede i 2006.

To av de siktede er dessuten mistenkt for å ha vært involvert i henholdsvis tre og fire frihetsberøvelser det siste året.

– Er dette torpedovirksomhet?

– Det kan minne om torpedovirksomhet, men det er foreløpig for tidlig å si hva som var motivet for bortføringen i forrige uke, sier Elton til TV 2.

– I første omgang er det viktig å finne mannen som er bortført, men den videre etterforskningen vil søke å avdekke om det er noen rød tråd mellom denne og tidligere saker.