MELDING: Geir Arne Rødde fant en ballong på fjellet i nærheten av Trøndelag med en lapp påklistret. Ballongen hadde flydd 1400 kilometer på ett døgn. Foto: Privat
MELDING: Geir Arne Rødde fant en ballong på fjellet i nærheten av Trøndelag med en lapp påklistret. Ballongen hadde flydd 1400 kilometer på ett døgn. Foto: Privat

Geir Arne (54) fant ballong på fjellet med håndskrevet melding

Lørdag ble den lille ballongen sendt fra Manchester. Dagen etter fant Geir Arne den i fjellheimen på 1000 meters høyde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 24. september er det forlovelsesfest i Manchester i England.

Når festen er over bestemmer Louis-James Higginson (27) og Olivia Hall (20) seg for å sende de gjenværende partyballongene opp i luften der høststormen Kirk akkurat da herjer.

De taper fast håndskrevne lapper med en kort melding samt kontaktinformasjon og fyller ballongene med helium før de slipper de ut og opp.

Saken er først omtalt i Stjørdalens blad.

Dagen etter er Geir Arne Rødde (54) fra Stjørdal på tur i fjellheimen i grensetraktene mellom Norge og Sverige, i nærheten av familiens hytte i nærheten av Åre i Sverige.

På vel 1000 meters høyde får jakthundene hans øye på en hvit ballong som flyr like over bakken.

– Den fløy en halv meter over bakken med litt hyssing etter seg. Det viste seg å være en helt vanlig ballong, men med en lapp klistret på med en bit tape. Jeg trodde det var svensker eller noen i nærheten som hadde sluppet de ut. Det var ikke før jeg kom tilbake til hytten at jeg studerte lappen og så at det var skrevet på engelsk, forteller Rødde til TV 2.

På lappen stod det en oppfordring om å ta kontakt via Facebook eller telefon.

– Jeg googlet navnet og forstod at han neppe var svensk, og da jeg tok kontakt og han svarte gikk det jo opp for meg at ballongen utrolig nok var sendt ut fra Manchester dagen før. Jeg var litt overrasket over at den ikke hadde sprukket da den jo måtte ha vært i stor høyde og hatt god fart hele veien, forteller Rødde.

FUNNET: Det var i dette fjellområdet at Geir Arne fant ballongen som hadde flydd over Nordsjøen i rekordfart. Foto: Privat
FUNNET: Det var i dette fjellområdet at Geir Arne fant ballongen som hadde flydd over Nordsjøen i rekordfart. Foto: Privat

Vil til Norge

Han chattet med avsenderen, Louis-James Higgonson via Facebook.

– Hei, wow, dette er jo fantastisk. Jeg sendte ballongen for å se hvor langt den kunne fly. Jeg bor i Manchester, dette er nesten ikke til å tro, fortalte han meg da han forstod hvor jeg hadde funnet ballongen hans, sier Geir Arne.

De to har chattet en god del med hverandre siden. Geir Arne har fått beskrevet hele bakgrunnen for at ballongene ble sluppet, og nå vurderer det britiske paret å komme til Norge for å besøke Geir Arne.

– At en av ballongene havnet der er helt utrolig. Jeg trodde først at det var en spøk. Den må ha blitt tatt av stormen. Det hadde vært utrolig morsomt å reise til Norge en dag og treffe Geir, og kanskje se nordlyset, sier Louis-James til Stjørdalens blad.

– Er eksotisk

Geir Arne er glad for kontakten som er opprettet mellom de to på en nokså uvanlig måte.

– At jeg fant den og tok kontakt betydde mye for han. Det virker som det er eksotisk at den ble funnet her. Nå har han fått tilsendt et eksemplar av lokalvisen med oppslag om ballongfunnet. Han skal jo gifte seg snart så jeg håper og tror at han vil ramme inn artikkelen, sier stjørdalingen som ikke har planer om å besøke Manchester med det første.